Ne olacak bu gençlerin hali!

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi, yaptığı yazılı basın açıklamasında son günlerde uyuşturucu yüzünden ölen gençlerin sayısının giderek artmasına tepki gösterdi.

SİYASET 22.08.2014 13:23:00 0
Ne olacak bu gençlerin hali!

GENÇLERİMİZ KENDİLERİNDEN GEÇİYORLAR

Ülkenin her yanının uyuşturucu tacirleri ile dolduğunu söyleyen Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi, “Minik dimağları zehirliyorlar. 18 yaşından küçüklere tütün mamüleri bile satılamazken maalesef 10-12 yaşındaki çocuklarımıza çeşitli uyuşturucu otlar ve haplar satılıyor. Bunları kullanan çocuklarımız gençlerimiz kendilerinden geçiyorlar. Türlü türlü hallere giriyorlar. Acı içinde feryad ediyorlar. O maddeleri almak için aleleriyle kavga ediyor, hızrsızlık yapıyorlar. Bu gençlerimizi ideolojik olarak dolduramasalar bile, beyinlerini boşaltarak geleceğimizi karartıyorlar” diye konuştu.

 

EVLATLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Geçtiğimiz günlerde Süleymaniye Camii avlusunda iki gençle karşılaştığını belirten Murat Vakitçi, “Kurtarın bizi bu mübteladan diye ağlayarak feryad ettiler. Çaresiz kaldık” dedi. Açıklamasının devamında anne babalara seslenen Vakitçi, “Çocuklarımız bizim canımız ciğerimiz. Lütfen evlatlarınıza sahip çıkın. Peşini araştırın. ‘Ne olacak sen de’  demeyin. Yetkilileri göreve çağırın. Banane demeyin. Sizin de evladınız, yeğeniniz, kuzeniniz var. Yani bu bela sizin de kapınızı çalabilir” ifadelerini kullandı.

 

KİMSEYİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN ETMİYORUZ

Açıklamasının sonunda yetkililere serzenişte bulunan Vakitçi, “Çanakkaleyi, Kurtuluş savaşını gençlerimizin imanlı bilekleriyle kazandık. Onları bu bataklıktan kurtarmak için acil önlemler alınız. Yoksa 2023’te görev vereceğimiz gençleri uyuşturucu mübtelası olmuşlarlar arasından seçmek durumunda kalacaksınız. Biz bunlardan bahsederken şimdi birileri “yav her şeyin sorumlusu, günah keçisi hükümet mi olur?” diyecek. Kimse kusura bakmasın. Kürsüye çıktığında Hz. Ömer’den feyz aldığını ifade ediyorsan, “Dicle kenarında bir kurt kapsa kuzuyu, adli ilahi Ömer’den sorar onu”  diyorsan, biz de bunu ifade etmek durumundayız. Kimseyi günah keçisi ilan etmiyoruz” dedi.

 

Haber Merkezi