Trakyalı iş adamları Bulgaristan'da otel yapacak

Türk iş adamlarının Bulgaristan'da yaptıkları yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Edirneli ve Kırklarelili iş adamlarının, Bulgaristan'ın Svilengrad kentindeki otel inşaatı başladı. Bulgaristanâ?

GÜNDEM 21.08.2014 17:36:00 0
Trakyalı iş adamları Bulgaristan

İŞ ADAMLARINI KUTLADI

Yatırımın gerçekleşmesi dolayısıyla Svilengrad’a giden Seyyar kardeşler ile Karayel, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve beraberindeki heyetle birlikte, Svilengrad Belediye Başkanı Georgi Manolov’u makamında ziyaret etti. Manolov, Bulgaristan’da ve Svilengrad’ta Türk iş adamlarının yaptığı yatırımlardan dolayı memnun olduklarını ve kendilerine her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Manolov, otel inşaatını başlatan iş adamlarını da kutladı.

 

SVİLENGRAD’IN GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Levent Seyyar ile Refik Karayel de, Türk iş adamlarının tüm dünyada yaptıkları yatırımlarla önemli işlere imza attıklarını hatırlatarak, "Biz de, hemen yakınımızdaki Svilingrad’ta bir otel yapma kararı aldık. Svilengrad’ın geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyoruz. Hızlı tren hattı Avrupa’dan Svilengrad’a kadar gelecek. Bu küçük yer gelecekte çok daha hareketlenecek. Edirneli ve Kırklarelili iş adamları olarak böyle bir yatırımı ortaya koymanın gururunu yaşıyoruz. 4 katlı otelimizi 10 ay sonra tamamlamayı hedefledik. İnşaatın mimarı da aynı zamanda Svilingrad Belediyesi mimarlarından olan Anıstas Karchev" dedi.

 

TRAKYA’DA BİR OLDUK

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu da, iş adamlarının Bulgaristan’da yatırım yapmalarından dolayı mutlu olduğunu belirterek, " Temel felsefe 'uzayan kol bizden olsun.' Yardıma desteğe hazırız. Onlar bizim uç beylerimiz. Bizim ismimize, makamımıza ne zaman ihtiyaç duyarlarsa oradayız. İstihdam yaratacaklar. Güzel bir yatırım. Kazançlarını kendi bölgemize taşıyacaklar. Telefon uzaklığındayız, biriz, beraberiz. Trakya’da bir olduk. Bu tarihi bir fırsat. Trakya’da yatırım yapacakların önündeki engelleri kaldırmak görevimiz. Hepimiz bölgemiz için çalışıyoruz. Kalkınma Ajansıyla işbirliğine hazırız" diye konuştu.

 

DESTEĞE HAZIRIZ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise yatırımı gerçekleştiren iş adamlarını kutladığını dile getirerek, "Yatırım yapanlara desteğe hazırız. Bu nedenle buraya geldim. Edirne’mizde de yatırım yapacakların yolunu açmak için elimizden geleni yapmaya hazırım" dedi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da Kırklareli’nde yatırımcıya daha çok ilgi gösterildiğini ve yardımcı olunduğunu savunarak, "Bundan sonra yatırımlarımı Kırklareli’ne çevirdim. İlk olarak 40 milyon liralık yatırım için start verdim. İş adamları yatırım için yöresindeki kurumların yetkililerinden ilgi ve destek bekliyor. Yatırım demek, o bölgenin daha da kalkınması, istihdam sağlanması demektir" dedi.

 

Haber Merkezi