Şarköy'de Zeytinciler Bilgilendirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Şarköy'de zeytin üreticilerine modern zeytin yetiştiriciliği, zeytinde görülen hastalıklar ve zararlÄ?

GÜNDEM 21.08.2014 15:41:00 0
Şarköy

BİLGİLER VERDİ

Belediye Düğün Salonunda verilen eğitime Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Ziraat Mühendisi Hacı Aslan, Belediye Meclis Üyesi Coşar Gezen, Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, mahalle muhtarları, zeytin üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Seminerde ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Ziraat Mühendisi Hacı Aslan yaptı. Aslan konuşmasında Şarköy'deki zeytin üretimi hakkında genel bilgiler verdi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

    Seminerde konuşan Şarköy Belediye Başkanı Altınok "Bu seminer için çok güzel bir amaç olduğunu düşünüyorum. Benim Şarköyüm meraklıdır, öğrenmek ister. Bu toplantının amacı da zeytinin önemini öğrenmektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire  Başkanımız Hacı Aslan beye ve konuşmacı Serkan Kaptan'a, değerli muhtarlarımıza Şarköy halkımıza, hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum”dedi.

 

SORULARI CEVAPLADILAR

     İzmir-Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Serkan Kaptan verilen seminerde son yılarda zeytincilik üzerinde önemli yol katedildiği belirtilerek, "Zeytinin bizlere çok ayrı bir yeri var. Zeytin, sahip olduğu besin değeri ile insan sağlığını koruyan bir mucize. Çok eski çağlardan bu yana tüketilen zeytinin önemi zamanla daha da arttı. Sofralardaki değeri yerini alarak insan sağlığının önemli bir koruyucusu olan ve besin değeri oldukça yüksek olan zeytin, aynı zamanda yağıyla da sağlığa olan katkısını arttırmaktadır." Denildi.

   Seminere konuşmacı olarak katılan Ziraat Mühendisi Serkan Kaptan sinevizyon görüntüleriyle beraber modern zeytin yetiştiriciliği, zeytinde görülen hastalıklar ve zararlıları ile mücadele, zeytin sineği takibinde kullanılan tuzaklar, zeytin sineği ile kitlesel mücadele, zeytin güvesi, zeytin budama konularında üreticileri bilgilendirdi. Konuşmacı Serkan Kaptan daha sonra zeytin üreticilerinin sorularını cevaplandırdı.

 

Haber Merkezi