Yeniçeriler eşliğinde caddelerde dolaştılar

Edirne'de Serbesoğlu ailesi, dizi setlerini aratmayacak bir organizasyonla tek oğullarına görkemli bir sünnet yolculuğu gerçekleştirdi. Osmanlı şehzadeleri gibi giydirdikleri oğullarını görkemli bir taht üzerin

GÜNDEM 21.08.2014 15:15:00 0
Yeniçeriler eşliğinde caddelerde dolaştılar

İLGİNÇ DÜĞÜN

Edirne’de yaşayan Serbesoğlu ailesi, film ve dizi setlerini aratmayacak bir organizasyonla tek oğulları olan 9 yaşındaki Kahraman Azat Serbesoğlu’na, görkemli bir sünnet yolculuğu gerçekleştirdi. Yarın akşam Edirne Av Köşkü’nde yapılacak sünnet düğünü öncesi, oğulları Kahraman Azat Serbesoğlu için farklı bir organizasyon hazırlayan aile, oğulları Kahraman'ı özenle hazırladıkları şehzade tahtına oturtarak mehter takımı ve yeniçeriler eşliğinde Edirne sokaklarında gezdirdi. Sünnet düğünü öncesi geleneksel olarak bir gün önce hamama geldiklerini dile getiren aile fertleri, Edirne Tarihi Sokullu Hamamı’na getirdikleri sandık sandık yiyecek ve içecekleri misafirlerine ikram edeceklerini belirtti.

 

"RÜYALARIM GERÇEK OLDU"

Edirne’de ticaretle uğraşan Güven Serbesoğlu (47), sünnet olan tek oğlu Kahraman Azat için hazırladığı organizasyonun hikayesini anlatarak, "Sürekli rüyalarıma giriyordu. Yatarken uykumda bunları sayıklıyordum. Tek çocuğum olduğu için en güzelini istedim. Biz aynı zamanda roman çocuğuyuz. Romanların ilki olsun istedim. Bugün burada misafirlerimize yiyecek, içecek, meyve, sabun ve hurma ikramında bulunacağız. Her şey var. Ben de geçmiş dönemde ağaların giydiği bir kostüm giydim. Bir arkadaşımız bize bunu önerdi biz de internetten baktık ve giydik. Çok mutluyuz" dedi. 

Şehzade kıyafetleri giyen ve görkemli tahtında elinde ay-yıldız Türk bayrağını coşkuyla sallayan 9 yaşındaki Kahraman Azat Serbesoğlu da çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

 

Haber Merkezi