Maskeli soyguncular suçüstü yakalandı

Çorlu'dan Çerkezköy'e gelerek 3 soygun olayına karıştıkları tespit edilen maskeli üç şüpheli, son soygun girişimleri sırasında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayi?

GÜNDEM 20.08.2014 18:47:00 0
Maskeli soyguncular suçüstü yakalandı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Çorlu’dan gelip ilçede hırsızlık yaptıkları belirlenen maskeli hırsızları suçüstü yaparak yakaladı.

 

FEVZİPAŞA MAHALLESİ’NDE 3 SOYGUN GERÇEKLEŞTİRDİLER

İddiaya göre Çorlu’dan Çerkezköy’e gelerek birer gün arayla Fevzipaşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren TREPAŞ’ta, Güveniş Caddesi’ndeki bir işyerinde ve Fevzipaşa Mahallesi’ndeki Gençlik Lokali’nde soygun olaylarına karışan A.Ö., E.K. ve M.K. adlı şüpheliler, bu soygunlarda laptop, plazma TV ve bir miktar para çalarak kayıplara karıştı. Güvenlik kamerası görüntüleri vasıtasıyla şüphelilerin kullandıkları aracı tespit eden polis ekipleri, 3 şüphelinin yakalanması için geniş çaplı arama başlattı.

 

ŞÜPHELİLER UZAKTAN TAKİBE ALINDI

A.Ö., E.K. ve M.K. adlı şüphelilerin, önceki gece soygun için tekrar Çerkezköy’e geldiğini belirleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilere ait olan 59 RN 320 plakalı otomobili uzaktan takibe aldı. Fevzipaşa Mahallesi’ni adeta mesken tutan şüpheliler, yine burada bir dükkandan hırsızlık yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. Şüphelilerin aracında yapılan aramada, soygun olaylarında yüzlerini gizlemek için kullandıkları atkı, kar maskei ve kapşonlu mont ile iş yerlerinin kapılarını açmak için kullandıkları tornavida ve keser gibi malzemeler buldu.     

 

3 ŞÜPHELİDEN 2’Sİ TUTULANDI

Çerkezköy Emniyeti tarafından suçüstü yakalanan hırsızlık şüphelileri 21 yaşındaki A.Ö., 24 yaşındaki E.K. ve 22 yaşındaki M.K., ifadelerinin alınmasının ardından doktor kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şüphelilerden A.Ö.’nün asker olduğu ve hava değişimi kapsamında izne ayrıldığı tespit edildi. Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilen üç şüpheli, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş’in sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden A.Ö. tutuklanarak Çorlu Askeri Cezaevi’ne, M.K. ise Çerkezköy Cezaevi’ne gönderildi. Şüphelilerden E.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ