Kapaklı'da Muhtarlar Derneği açılacakmı?

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kapaklı'da Muhtarlar Derneği açılması için en az 22 üye sayısına ulaşılması gerektiğini belirten Türkiy

GÜNDEM 20.08.2014 17:52:00 0
Kapaklı

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, çıktığı Türkiye turu kapsamında dün de Çerkezköy’e geldi.

 

VATANDAŞ SIKINTILARINI İLK OLARAK MUHTARLARA BİLDİRİR

Çerkezköy’de Kaymakam Metin Kubilay’ı makamında ziyaret eden TMD Genel Başkanı Ramazan Özünal’a, yardımcıları Ömer Kılıç, Hıdır Koluman ve Aydın Dursun’un yanı sıra, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan muhtarlar da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Metin Kubilay, “Muhtarlarımız bizim en yakın çalışma arkadaşlarımızdır. Vatandaşımızın kendine en yakın gördüğü merciidir. Her türlü sıkıntısında ilk başvurduğu yer muhtarlıklardır” dedi.

 

BÜYÜK GAYRET VE FEDAKARLIK İLE ÇALIŞIYORLAR

Ülke idare yapısında çok önemli fonksiyonu olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, “Muhtarlarımız seçimle göreve geliyor. Büyük gayret ve fedakarlık ile çalışıyorlar. Kamu kurum kuruluşları ile yakın ilişki içindeler. Vatandaş ile devlet arasında adeta bir köprü vazifesi görüyorlar. Özellikle birlik ve beraberliğin olmasında birleştirici, uzlaştırıcı unsur olmuşlardır” dedi. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak muhtarlara ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Kubilay, “Onların görevlerine de saygı duyuyoruz. Hizmette beraberlik ilkesi kapsamında birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

 

BU BİRLİKTELİĞİN ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM

Kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı başta Kaymakam Kubilay olmak üzere tüm Çerkezköy ve Kapaklılı’lara teşekkür eden TMD Genel Başkanı Ramazan Özünal, Kaymakma Kubilay’ın muhtarların derdinden çok iyi anladığını ifade etti. Kapaklı ve Çerkezköy’deki muhtarların çok şanslı olduğunu söyleyen Özünal, “Kapaklı ve Çerkezköy’deki bu birlikteliğin örnek olmasını diliyorum” dedi. Çerkezköy’ün kendileri için olan önemine dikkat çeken Özünal, “Sizlerle et tırnak gibiyiz. Halkın her türlü sorunları ile birlikte ilgileniyoruz. Bütün arkadaşlarımızı ziyaret etmeye ve kendileri ile fikir alışverişinde bulunmaya çalışıyoruz. Tüm gayretimiz, Devlet ve millet arasındaki köprünün daha da sağlamlaşmasına katkı sağlamaktr” dedi.

 

BİZLER HİZMET İÇİN VARIZ

Türkiye’de 300’den fazla şubesi olan TMD Genel Başkanı Özünal, “52 bin muhtarımızla bir arada olmak için Türkiye’yi dolaşıyoruz. Muhtarlarımızın en çağdaş şekilde hizmet vermesi için onlarla istişare yapıyoruz. Muhtarlarımızın sosyal hakları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Muhtar camiası ülkesini, milletini sever. Ülkenn gelişmesi için de elinden geleni yapar. Çalışmalarımızda herkes taşın altına elini koyarak daha çağdaş hizmet için çaba sarfediyor. Bizler hizmet için varız. Sonuna kadar hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

SAYISI TUTAN HER YERDE DERNEK AÇILABİLİR

Özünal, “Kapaklı Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe oldu. Çerkezköy’e bağlı olan muhtarlıklar için Kapaklı’da dernek açmayı düşünüyormusunuz” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “Türkiye genelinde bizim kolumuz olarak bize talepte bulunan herkese kapımız açık. 11 muhtarı olan Kapaklı’da bir yönetim kurulu teşkil edilemez. Dernek açılması için 22 kişinin olması gerekiyor. Sayısı ve yasal boyutu açısından öyle düzeyde olan her yerin talepleri halinde dernek açmalarına yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gökhan TEKER