Çorlu yolları asfaltlanıyor

İlçenin muhtelif noktalarında yol yapım ve asfaltlama faaliyetlerini sürdüren Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

GÜNDEM 20.08.2014 16:37:00 0
Çorlu yolları asfaltlanıyor

ASFALT SERİMİ YAPILDI

Havaların güzel olmasını fırsat bilen Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfaltlama çalışmalarını hızlandırıyor. Belediye şantiyesindeki tam otomasyonlu asfalt plentinde üretilen ve labaratuvar testlerinden geçen asfalt, Çorlu'nun yollarına seriliyor. 5 numaralı minibüs güzergahı üzerinde yer alan Samanyolu ve bağlantı yollarına asfalt seren belediye ekipleri, çalışmalarını Havuzlar Mahallesi Türkeli Caddesi'nde sürdürüyor. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Ali Kayan İlköğretim Okulu'nun civarındaki cadde ve sokaklara asfalt serimi yapıldı. Ayrıca Kazımiye Mahallesi'nde Cahit Sıtkı Tarancı ve Aşık Veysel Caddeleri'nde bozuk yolllar onarıldı.

 

BAYSAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Özellikle Bülent Ecevit Bulvarı'nda hummalı bir çalışma gerçekleştiren ekipler, geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ve şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatan bulvarda yağmur ve kar sularına karşı mukavemet sağlayan “aşınma tabakası” serimine başladı. Geniş bir ekiple yürütülen çalışmaların bölgedeki trafik akışını olabildiğince az etkilemesi için en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Müteahhit firmanın ekipleri ayrıca Sarılar yolunda (Mimar Sinan Caddesi) plentmiks zemin kaplaması yapıyor. Bunların haricinde ilçemizin çeşitli yerlerinde yol onarım, yama, sathi kaplama ve kaldırım tamiri gibi çalışmalar devam ediyor. Söz konusu çalışmaları Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yerinde inceledi.

 

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, “Elimizdeki imkanları en verimli şekilde kullanarak, halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine olabildiğince fazla cevap verebilmek amacıyla asfalt, yol onarım ve kaldırım tamiri çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Hem belediye ekiplerimiz, hem de müteahhit firma tarafından eş zamanlı olarak asfaltlama faaliyetleri yürütülüyor. Ağustos ayı içerisinde sadece Bülent Ecevit Bulvarı, Kemal Tahir Caddesi, Kemal Tahir Caddesi 2. Sokak ve Durul Sokak'ta 2 bin 771,65 ton binder tabakası asfaltı, 4 bin 771,95 ton aşınma tabakası asfaltı olmak üzere toplam 7 bin 137,60 ton asfalt serimi yapıldı. Bunların yanı sıra Sarılar yolunda 11 bin 622,60 ton plentmiks dolgu yapıldı. Hava şartları elverdiği sürece asfaltlama ve yol yapım çalışmalarımız devam edecek” dedi. Sarıkurt, çalışmalar esnasında gösterdikleri sabır ve anlayıştan dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

 

Haber Merkezi