ÇTSO Meclisi'nde sinirler gerildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na meclis üyeleri Rahmi Yılmaz ile Talip Sivri arasında yaşanan tartışma damga vurdu. İlk zamanlar pembe tabloların çizildiÄ

GÜNDEM 19.08.2014 20:38:00 0
ÇTSO Meclisi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nı dün saat 16.30’da Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirdi.

 

MECLİS 3 EKSİKLE TOPLANDI

ÇTSO Meclisi Ağustos ayı toplantısına Aktaş Güler, Mehmet Danyeli ve İsmail Tezcan dışındaki tüm üyeler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen toplantıda ilk olarak 2014 Temmuz Ayı gelir-gider cetvelleri, mizanın görüşülmesi ve ibra edilmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Gündem amddesi ile ilgili bilgi veren ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “Temmuz ayı gelir bütçesi 202 bin 162,66 TL, gider bütçesi ise 274 bin 76,65 TL olarak gerçekleşti. Odamızın kasa mevcudu 478,77 TL’dir. Odanın bankalardaki hesapları toplamı ise 779 bin 42,68 TL’dir. Mizanda ise 7 milyon 596 bin 684,70 TL ile denklik sağlanmıştır” ifadelerini kullandı. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

ÜYELER MAİL YOLUYLA BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından düzenlenecek olan ‘Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerleri’ne katılım tarihi belirlendi. TOBB tarafından Eylül ayından 2015 Nisan ayına kadar her hafta üç gün bilgilendirme seminerleri düzenleneceğini kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Seminerle ilgili üyelerimizi mail yoluyla bilgilendirdik. Fakat geri dönüş yapan olmadı. Bu işin içinden çıkmak amacıyla karar almamız gerekiyor. Bunun için konuyu meclise getirdik” dedi.

 

KATILACAKLAR 20 GÜN ÖNCEDEN BİLGİ VERECEK

Konuyla ilgili konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ise “Eylül-Ekim aylarında yoğunluk fazla olur. Kasım-Aralık ayları bizler için daha uygundur” dedi. Yapılan değerlendirme sonucu 19-21 Kasım tarihleri arasında TOBB programında uygun olan seminer programının belirlenerek, katılımın sağlanmasına karar verildi. Ulaşım-konaklama organizasyonun sağlıklı yapılabilmesi için seminere katılacak olan meclis üyelerinin seminer tarihinden 20 gün önce katılım teyidi vermesi gerektiği belirtildi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile karara bağlandı.

 

SADECE DUYURU YAPALIM İSTEDİK

Toplantı, Middest 2014 Paris-Fransa fuarına katılacak olan dört meclis üyesinin görevlendirilmesine ilişkin gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti.  Bu tür fuarlara katılıp gelişime katkıda bulunmak isteyen herkesin bahse konu fuara katılabileceğini belirten Genel Sekreter Hakan Gel, “Fuar ücreti bin 200-bin 300 TL arasında olacak. KOSGEB bu paranın yarısını üyelere geri iade edecek” dedi. Konuyla ilgili konuşan Süleyman Kozuva ise “Biz buradan sadece duyuru yapmak istedik. Bu fuar, odamıza kayıtlı 3 bin 200 üyemiz için de geçerlidir” diye konuştu.

 

SEN YÖNETİMİN SÖZCÜSÜ MÜSÜN

ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ise konuyla ilgili kendisine her hangi bir mail gelmediğini belirterek, “Bir fuar bilgisi veriliyor ama bunun nasıl bir şey olduğu, kimlerin katıldığı, nelerin orada anlatıldığı, hangi meslek komitelerinin katılabileceği, bundan önce katılanların ne tür tecrübeler edindiği bilgisi verilseydi üyelerimizin ilgisi yoğun olabilirdi” dedi. Bu sırada Meclis Üyelerinden Talip Sivri seminer hakkında Taha Ülker’e bilgi vermek istedi. Bunun üzerine söze giren Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz da “Sen yönetimin sözcüsü müsün?” diyerek adeta sözlü tartışmanın fitilini ateşledi. Tartışmayı Meclis Başkanı Taha Ülker yatıştırmaya çalıştı. Tartışmanın devam etmesi üzerine Talip Sivri “Ben kimsenin sözcüsü değilim” diyerek toplantıdan ayrıldı.

 

TARTIŞMANIN BU KADAR UZAMASI HERKESİ ÜZÜYOR

Meclis Başkanı Taha Ülker, mecliste kimsenin birbirini kırmamasını istediğini belirterek, “Ufak bir tartışmanın bu kadar uzaması herkesi üzüyor. Tartışmasını yaptığımız bu fuara herkesin gitmesi gerekiyor” dedi. Rasim Bilgen, Mehmet Çetin, Mehmet Sait Erdem ve Göksel Bozdağ’ın Middest 2014 Paris-Fransa fuarına katılması oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı, oda meclis çalışma komisyonlarının oluşturulmasına ilişkin gündem madesinin görüşülmesi ile devam etti. Komisyonların genel konu ve işleyişi ile ilgili bilgilerin ve meclis üyelerine mail ortamında gönderilerek bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ