Vali Yerlikaya vatandaşın sıkıntılarını dinledi

Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yeni atanan Zekeriya Sarıkoca ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak'ı

GÜNDEM 19.08.2014 20:07:00 0
Vali Yerlikaya vatandaşın sıkıntılarını dinledi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Yasası kapsamında köy tüzel kişilikleri kaldırılarak Kapaklı’ya bağlanan mahalleleri ziyaret ederek vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Vali Yerlikaya, 127’nci köy ziyaretini Uzunhacı Mahallesi’ne gerçekleştirdi. Valinin masasında bulunan İsrail Malı içecekler, Valilik görevlileri tarafından apar topar masadan kaldırılması dikkatlerden kaçmadı. 

 

GÖNÜL TEMASI SAĞLAYALIM İSTEDİK

Bahçeağıl Mahallesi ziyaretinde köye hayran kaldığını ifade eden Vali Ali Yerlikaya, “Burası bizim ziyaret ettiğimiz 125’inci köyümüz. Artık mahalle oldunuz. Fakat bu duruma alışmak ne sizler için ne de bizim için çok kolay değil. Buraların bir anda mahalle statüsüne dönüşmesini beklemek de mümkün değil. Bu kapsamda göz teması, gönül teması sağlayalım istedik” dedi.  

 

40 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

Köy bölgelerinde genç nüfusun kalmadığına dikkat çeken Vali Ali Yerlikaya, “Köylerimizde nüfus kalmadı. Buralar adeta Huzur Evi’ne döndü. 185 haneli köyde ilkokula başlayan öğrenci sayısı 4” dedi. Köyde bulunan okulda 2 öğretmen açığı olduğunu öğrenen Vali Yerlikaya, “Devletimiz, yakında 40 bin öğretmen alımı yapacak. Bu Cumhuriyet tarihindeki belki de en geniş kapsamlı öğretmen alımlarından biri olacak. İnşallah bu çerçevede bölgemizdeki öğretmen açığı da kapanmış olacak” diye konuştu. 

 

VATANDAŞI EVİNDE ZİYARET EDİN

Yapılan köy ziyaretlerinin neredeyse tamamının köy meydanında gerçekleştiğini ifade eden Mehmet Koç adlı mahalle sakini, Bir kere de aşağıdaki mahalleyi ziyaret edin” diye sitemde bulundu. Bunun üzerine Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’ya talimat veren Vali Yerlikaya, “En kısa süre içinde Belediye Başkanımızı ve birim amirlerimizi de yanına alarak Mehmet Beyi evinde ziyaret edeceksiniz. Çayını içeceksiniz. O anı fotoğraflayıp ‘An itibariyle Mehmet Koç un evindeyiz’ diyerek Twitter’da paylaşacaksınız ben de göreceğim” dedi.

 

ÇİFTÇİNİN ZARARI 11’İNCİ AYA KADAR ÖDENECEK

Vali Yerlikaya, geçtiğimiz aylarda bölgede meydana gelen dolu yağışlarından çiftçinin etkilenip etkilenmediğini sordu. Bunun üzerine konuşan mahalle sakinleri, “Ekinlerimizin neredeyse tamamı zarar gördü. Sigorta şirketi gelip zarar ziyan tespiti yaptı fakat hala zararımız karşılanmadı” dedi. Bunun üzerine sigorta şirketi yetkilileri ile telefonla görüşen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, en geç 11’inci ayda çiftçiye ödemelerin yapılacağını söyledi. 

 

KÖYÜMÜN BU HALİNİ GÖRÜNCE VİCDANIM SIZLADI

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Nebahat Tulgay ise köyün içinden geçen derenin adeta lağım aktığını belirterek, “Ben bu derenin suyunu içerek büyüdüm. Sonraları buradan ayrıldım. İstanbul’a gittim. Senede 2-3 kez buraya geliyorum. Köyümün bu halini görünce vicdanım sızladı. Çok üzüldüm” dedi. Vali Yerlikaya, tüm mahallelerin kanalizasyon hatlarının bir noktada toplanacağını ve arıtıldıktan sonra Marmara Denizi’ne derin deşarj olacağını belirterek, “Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hem derelerimiz hem de Ergene eskisi gibi pırıl pırıl akacak” açıklamalarında bulundu. 

 

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ELEKTRİK VE YOL

Bahçeağıl Mahallesi sakinleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali Ali Yerlikaya, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte karlı Mahallesi’ni ziyaret etti. Vali Yerlikaya burada Köy Muhtarı Anıl Aydın ve mahalle sakinleri tarafından karşılandı. Mahalle Muhtarı Aydın, “Bizim mahalle olarak büyük sıkıntılarımız var. En büyük sıkıntımız elektrik ve yol. Trafolarımız yetersiz kalıyor. Ayrıca ilçeye bağlantı yolumuz yok. Geçen hafta Muhtarlar Çalıştayı’nda da bu sıkıntıları dile getirdim” dedi. Vali Yerlikaya, sıkıntılarla ilgili notlarını aldığını ve kendisinin de konunun takipçisi olacağını söyledi. 

 

8 YENİ OSB KURDUK

Mahalle sakinlerinden Nusret Öztürk’ün, Ergene Nehri ile ilgili yapılan çalışmaların ne aşamada olduğu yönündeki sorusunu da yanıtlayan Vali Yerlikaya, “Ergene Nehri, deyim yerindeyse adeta mikrop gibi akıyor. İlk zamanlar cezai işlemlerle kirlilik oranında ufak da olsa bir azalma sağlandı. Fakat elbette bu yeterli değildi. Sonraki süreçte 8 yeni OSB daha kurduk. OSB yönetimlerine, ‘Altyapınızı, üstyapınızı, arıtma tesislerinizi kendiniz yapacaksınız’ dedik. Atık sular OSB arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra Marmara Denizi’ne derin deşarj edilecek” dedi. 

 

2016’NIN İLK ÇEYREĞİNDE BU İŞ BİTER

Derin deşarj ihalesinin Ağustos ayı içinde yapılacağını belirten Vali Yerlikaya, Ekim ayında da 8 OSB’nin altyapı yapım ihalesine çıkılacağını kaydetti. Vali Yerlikaya, “2016’nın ilk çeyreğinde bunların yapımı tamamlanmış olacak. Bir önemli nokta daha var. Tekirdağ’da 30 Ekim 2012’den beri OSB dışında fabrika kurulamıyor. Bu uygulama da Türkiye’de yalnızca Tekirdağ’da var” diye konuştu.

 

OKUL ALANINI VERİN DÜĞÜN SALONU YAPALIM

Karlı Mahallesi sakini kadınlar, mahallelerinde düğün salonu olmadığını belirterek, Vali Yerlikaya’dan konuyla ilgili yardım istedi. Bu sırada söz alan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu mahallemizde atıl durumda olan ve harabeye dönmüş bir okulumuz var. Eğer bu okul alanı belediyemize tahsis edilirse, biz de buraya düğün salonu yapabiliriz” dedi. Vali Yerlikaya gerekli notları aldığını ve konuyla ilgili araştırma yapması için ilgili birimleri görevlendireceğini söyledi.  

 

VALİ’YE KİTAP HEDİYE ETTİ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Karlı Mahallesi ziyareti sonunda mahalle sakinleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarete mahalle sakinlerinden Necmi Tosun, Yerlikaya’ya “Cumhuriyete Yürüyen Osmanlı Torunu” adlı bir kitap hediye etti. Vali Yerlikaya 127’inci köy ziyaretini de Uzunhacı Mahallesi’ne gerçekleştirdikten sonra ilçeden ayrılarak Saray’a doğru hareket etti.    

 

Haber / Ahmet KARDEŞ