THK Kapaklı'da 4 bin 750 TL topladı

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanlığı, Ramazan ayında Çerkezköy ve Kapaklı'daki muhtarlıklara dağıtılan fitre ve zekat toplama zarflarından toplama 14 bin 672 TL toplandığını bel

GÜNDEM 18.08.2014 20:40:00 0
THK Kapaklı

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, bu yıl, önceki yıllara nazaran daha düşük fitre ve zekat topladıklarını ifade etti.

 

2 BİN 81 ADET ZARF DAĞITTIK

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, fitre ve zekat toplama çalışmalarına Ramazan’dan 15 gün önce başladıklarını belirterek, “18 Ağustos Pazartesi günü çalışmalarımızı sonlandırmış bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızda Çerkezköy İlçe merkezi ve Kapaklı İlçe Merkezindeki tüm muhtarlıklarımıza fitre ve zekat toplama zarfı dağıttık. Aynı zamanda bu çalışmalarımızı Çerkezköy Kipa’da stant açarak sürdürdük ve toplam 2 bin 81 adet zarf dağıttık” dedi.

 

NET 14 BİN 672 TL TOPLANDI

Başkan Mustafa Zümbül, “Fitre ve zekat toplama zarflarından 798 adet dolu zarf teslim alındı. Bin 203 adet de boş zarf geri aldık. 80 zarf ise zayi olarak teslim alındı. Bu yıl THK Çerkezköy Şubesi olarak 14 bin 672 TL net gelir elde etmiş olduk. Bu yılki fitre zekat toplama çalışmalarımızı çok ama çok az bir giderle yaptık. Buna bir yerde tasarruf da diyebiliriz. Bu şekilde net olarak 14 bin 672 TL net gelir elde edlidi. Üstelik dediğim gibi bu yıl paydaş kurumların da olmaması toplanan gelirin tamamının THK’ya kalmasına vesile oldu” dedi.

 

ÇERKEZKÖY YİNE BİRİNCİ

Başkan Mustafa Zümbül, her yıl olduğu gibi bu yıl da fitre ve zekat toplama çalışmalarında en çok gelirin Çerkezköy’den elde edildiğini söyledi. Başkan Zümbül, “THK Çerkezköy Şubesi olarak, Çerkezköy ve Kapaklı’da sürdürdüğümüz fitre ve zekat toplama çalışmalarında bu yıl Çerkezköy’de bin 144 zarf dağıttık. 557 dolu zarf geri aldık. 550 zarfı da boş geri aldık. Ayrıca 53 adet de zayi zarf geri aldık. Geri aldığımız 557 dolu zarftan toplam 9 bin 922 TL net gelir toplandı. Bu Ramazan ayında da fitre ve zekat toplamada Çerkezköy bölgemizde en çok gelir toplanan yer oldu” dedi.

 

KAPAKLI’DAN 4 BİN 750 TL TOPLANDI

Başkan Mustafa Zümbül, “Kapaklı’da bu yıl 937 adet fitre ve zekat toplama zarfı dağıttık. Bu yıl Kapaklı’da fitre ve zekat önceki yıllara göre biraz az oldu. Ama yine de diğer bölgelere bakıldığında çok iyi. Kapaklı’da 937 adet fitre ve zekat toplama zarfı dağıttık. Geriye 247 dolu zarf aldık. Boş zarf olarak da 669 zarf geri aldık. Bu ilçemizde de 27 zayi edilmiş zarf geri aldık. Geri aldığımız 247 dolu zarftan toplam 4 bin 750 TL net gelir elde edildi” diye konuştu.

 

BU DÖNEM ÇOK DAHA AKTİF ÇALIŞTIK

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül bu dönem önceki yıullara göre çok daha aktif bir çalışma sergilediklerini de belirterek, “Bu yıl gerçekten önceki yıllara göre çok aktif bir çalışma sergiledik. Çerkezköy ilçemiz ve Kapaklı İlçemiz devamlı göç alan ilçeler olmasına rağmen bayram öncesi tatillerini çeşitli bölgeler ya da ana baba ocağına gitmeleri nedeniyle bu yıl önceki yıllara göre toplamada 3 bin 354 TL düşük bir gelir elde ettik. Ama en önemlisi ise bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi paydaş kurumların olmaması nedeniyle gelirin tamamı THK’ya kaldı. Önceki yıllarda paydaş kurumlar gelirin yüze 60’ını alıyordu. Artık onlar bu işin içinde yoklar ve gelirin tamamı THK’ya kalmakta. Çerkezköy ve Kapaklı’da THK fitre ve zekat toplama çalışmalarımıza destek ve katkı veren tüm vatandaşlarımıza kurumum adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN