Ayçiçeği alımları başladı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 2014 yılı Ayçiçeği alımlarına önceki gün başladığı belirtildi. Ayçiçeği alımlarının tüm h?

GÜNDEM 18.08.2014 19:17:00 0
Ayçiçeği alımları başladı

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, yaptığı açıklamada ilk gün 28 ton ayçiçeği alımı yapıldığını ve son üç gün içinde de alımların toplam 180 tonu bulduğunu ifade etti.

 

İLK ÜRÜNE 18 LİTRELİK YAĞ ÖDÜLÜ

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, 2014 yılı Ayçiçek ürün alımlarına başlanıldığını belirterek, “Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi olarak 2014 yılı Ayçiçek ürünü alımlarına Kooperatifimizin alım merkezi ve aynı zamanda silolarının bulunduğu Yanıkağıl Mahallesi’nde başladık. Bu yılın ilk ürününü Yanıkağıl’dan Birol Erseçkin toplam 4 ton olarak teslim etti. Her yıl olduğu gibi ilk ürünü teslim eden üreticiyi kooperatif olarak ödüllendiriyoruz. Kooperatifimiz ortağı olan ve ilk ürünü teslim eden Birol Erseçkin’i de 18 kilogramlık yağ ile ödüllendirdi. Ödülünü önümüzdeki günlerde kendisine vereceğiz” dedi.

 

ÜÇ GÜNDE 180 TON ALIM GERÇEKLEŞTİ

Başkan Nafis Ünal, “İlk gün alımlarımız 28 ton olarak gerçekleşti ancak alımları duyan üreticilerimiz alım merkezimize akın etmeye başladı. Son üç gün de toplam 180 ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdik. Geçen yıl kooperatif olarak rekoltemiz 5 bin 600 tonun üzerinde idi. Bu yıl da her ne kadar olumsuzluklar yaşanmış olsa da geçen yılki rekolteyi yakalayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

 

ALIMLAR AĞUSTOS AYI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Nafis Ünal, “Yanıkağıl alım merkezimizde gerçekleştirdiğimiz alımlar, Ağustos ayı sonuna kadar hızla devam edecek. Alımlar Cumartesi ve Pazar günleri de yapılmaktadır. Bu yıl, aşırı yağışlar sonunda meydana gelen aşırı sıcaklar nedeniyle ayçiçeğinde gelişim etkilendi. Gelişimini geç tamamlayan tarlalardaki ürünlerinde oluşması sonrasında alımları bu yıl ayni anda gerçekleştirmiş olacağız. Ancak en son ekilen ve gelişimini tamamlamak üzere olan az sayıdaki ekili alanlardaki ürünlerin alımını da mevcutların alımını tamamladıktan sonra alarak 2014 yılı alımlarını tamamlamış olacağız. ilk zamanlar rekoltede düşüş yaşanacağı kuşkusu duymuşduk. Ancak bu yıl ekili alanlarımızın daha az olmasına rağmen bu yılda geçen yılki rekolteyi yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN