4. Tarım-Teknoloji Fuarı açıldı

DLG Fuarcılık Genel Müdürü Nezih Suyaran'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "Tarım ve Teknoloji fuarının bu yıl 4'üncÃ?

GÜNDEM 15.08.2014 11:52:00 0
4. Tarım-Teknoloji Fuarı açıldı

Tekirdağ Karaevli Mahallesi’nde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen DLG-ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı Vali Ali Yerlikaya’nın katılımıyla açıldı

 

26 BİN 500 KAYITLI ÇİFTÇİMİZ VAR

Vali Yerlikaya, “Bunları akıl zeka, istişare ve her şeyden önce, bilimin ve teknolojinin önderliğinde iyi kullanabilirsek o zaman küresel dünyada, var olan dünya fiyatlarında, maliyetleri minimize edip güçlü, sürdürülebilir karları elde edebiliriz. Bunun yolu buradan geçiyor. Dolayısıyla inovasyon diyoruz. Her zaman yenilik diyoruz. Yenilik denince sadece sanayi akla gelmiyor. Bütün üretim alanlarında teknolojiden yenilikten sonuna kadar yararlanmalıyız. Tarım Bakanlığımız ülkemize hizmette her geçen gün daha iyi bir noktaya gidiyor. 26 bin 500 kayıtlı çiftçimiz, 2 milyar ürün değeri toplamımız var. 205 milyon TL’lik destekleme almışız. 12 Organize Sanayi Bölgesi, 1 Avrupa Serbest Bölgesi’ne ev sahipliği yapıyoruz. 54 bin 500 dekarlık arazi organize sanayini içinde 117 bin insanımız çalışıyor. 120 bin kişi tarım sektörümüz de çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

TARIM BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Bizim için sanayi ne kadar özelse tarım da o kadar özeldir. Dolayısıyla Tarım bizim gözbebeğimizdir. Katılan herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Fuar açılışının ardından Halkoyunları gösterisi yapıldı, Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler fuar alanını gezdi. 14-17 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak fuarın açılışına Vali Ali Yerlikaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Makedonya Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Müsteşarı Beşir Yaşari, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, DLG İnternational Genel Müdürü Bernd Koch, Makedonya çiftçileri federasyonu başkanı Nikola Stamenovan il protokolu, üretici firmalar ve çiftçiler katıldı.

 

Haber Merkezi