24. Ayçiçek Festivali başladı

Hayrabolu 24. Ayçiçek Festivali Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da katılımıyla başladı.

GÜNDEM 15.08.2014 11:51:00 0
24. Ayçiçek Festivali başladı

HAYRABOLU SANAYİ KENTİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Festival, Hayrabolu Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı’na Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Açılışta konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ”Festivalimiz, yöremizde kardeşlik ve birlik duygularını pekiştiren özel günlerimizdendir. 24.’sünü kutladığımız festivalimizde, ayçiçeği tarımının yanı sıra tarım makineleri üreten ve bunu Türkiye’nin dört bir yanına, yurt dışına ihraç eden sanayi üretiminde adından bahsettiren Hayrabolu,  yıldızı her geçen gün parlayan Organize Sanayi Bölgesiyle de gelecek yıllarda adını sıkça duyuracak sanayi kenti olma yolundadır” dedi. Festival korteji, Edirne Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla Kültür Park festival alanına yürüdü. Yerli ve yabancı folklor ekipleri ile animasyon ekipleri korteje renk kattı.

 

GÜZEL BİR FESTİVAL İÇİN ÇALIŞTIK

Hayrabolu’nun tarım makineleri üretiminde son teknolojik ürünleriyle ülkede ve yurt dışında ses getirdiğini, tarımına büyük katkı sağladığını, ayrıca bu yılda güzel bir festival için çalıştıklarını ifade eden Altayoğlu, “Uzun uğraşlar sonunda hazırladığımız programda bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yılda güzel bir program hazırladık. 7’den 70’e herkese yönelik bir festival hazırladık. Türkiye’nin tanınmış ses sanatçıları bizlerle birlikte olacak” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Ayçiçek Festivalinin hayırlı olmasını temenni etti.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kültürpark’ta festival kurdelesi Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, Kaymakam Tamer Orhan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları tarafından kesildi. Festival açılışına protokolün yanı sıra belde belediye başkanları Karnobat Belediye Başkanı Georgi Dimitrov, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Protokol festival alanında bulunan sanayi fuarında bulunan otomotiv, traktör ve tarım makineleri üretimi yapan sanayicilerin stantlarını gezdi.

 

Haber Merkezi