Erem, spor salonu ve hayvan barınağını inceledi

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Uğur Erem beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Belediye Meclis Üyesi Ali Çalışkan, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal,Spor salonlarından Sorumlu Ahmet Sarı

GÜNDEM 12.08.2014 20:40:00 0
Erem, spor salonu ve hayvan barınağını inceledi

BELEDİYE FEN İŞLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Başkan Vekili Uğur Erem yaptığı incelemenin ardından Belediye Fen İşleri ekiplerini İstasyon mahallesindeki kapalı spor salonuna çağırdı ve ekipler burada belediyenin kaç ne kadar arazisinin olduğunu belirlenmesi için ölçüm çalışmalarına başladı. Başkan Vekili Erem, “Yapılacak çalışmalar sonunda binanın nereden ve nasıl su aldığı da tespit edilecek. Salon tamamen elden geçirilerek yapılması gereken çalışmalar yapılacak. Çevre düzenlemesi de tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor” dedi.

 

KAPALI SPOR SALONU GİBİ HAYVAN BARINAĞI DA KADERİNE TERK EDİLMİŞ

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Uğur Erem, kapalı spor salonundaki incelemesinden sonra beraberindekilerle birlikte 3 yıl önce Trakya’nın en büyük hayvan barınağı olarak hizmete açılan Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Uğur Erem burada da yaptığı incelemelerinde hayvan barınağının kaderine terk edilmiş bir durumda olduğunu görmekten üzüntü duyduğunu ve buranın bir an önce yeniden elden geçirilerek her şeyi ile mükemmel bir duruma getireceklerini belirterek yetkililere talimat verdi.

 

HAYVAN BARINAĞINI ÇİRKİN GÖRÜNÜMÜNDEN KURTARACAĞIZ

Hayvan barınağını çirkin görüntüden kurtararak gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Uğur Erem “Burası şu an Trakya’da olduğu gibi bir çok il ve ilçemizde bulunmayan bir hayvan barınağı, ameliyathanesi olmak üzere bir hayvan hastanesi düşünün işte bu barınakta hepsi mevcut olmasına rağmen uzun süredir ilgilenilmemesi nedeniyle bakımsızlıktan çirkin bir görüntü oluşturmuş. Bu gün burada yaptığımız inceleme sonunda burasını da el verişli hale getirmek için gerekeni yapacağız. Bu hayvan barınağı hizmete açıldığında ülke genelinde örnek teşkil edecek bir hayvan barınağı diye söz edildi. Bu gün gelin görün ki durumu içler acısı. Bu konuda da en kısa zamanda gereğini yaparak burayı güzelleştireceğiz.” dedi.

 

AVCILAR VE ATICILARIN AV KÖPEKLERİ İÇİN DE ÖZEL BARINAK YAPACAĞIZ

Başkan Vekili  Uğur Erem, Çerkezköy Avcılar ve  Atıcılar Derneği yönetiminin de belediyeden Hayvan Barınağında av köpekleri için  özel bir barınak yapılması taleplerinin olduğunu belirterek, “Çerkezköy Avcılar ve Atıcılar Derneğimiz belediyemize müracaat ederek av köpekleri için bakım ve sığınmalarının sağlamak için hayvan barınağında ayrı bir barınak yapılması talebinde bulundular. Biz de onların taleplerini inceledik ve barınağın uygun bir yerine av köpekleri için bir barınak yapılmasını kararlaştırdık” dedi.

 

BARINAKTA 90 KÖPEK BULUNUYOR

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Uğur Erem Hayvan Barınağında görevlilerinden  de barınak hakkında gerekli bilgileri aldı. Görevliler Başkan Vekili Erem’e şu anda barınakta irili ufaklı doksan köpek bulunduğunu ve bunların tüm sağlıkları başta olmak üzere  bakımı ve diğer tüm  ihtiyaçlarının karşılandığı bilgisini verdi. Başkan Vekili Uğur Erem, aldığı bilgiler sonrasında barınağın bir çok yerini gezerek inceledi ve gerekenin kısa zamanda yapılması için bu konuda Belediye Başkanı Vahap Akay’a bilgi vereceğini ifade etti.

 

Haber /Seyit SÜREN