Malkara Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Veteriner Hekimi Atilla Bakın ile birlikte 25 bin metrekarelik alanda yapılacak olan sokak hayvanları bakım evi arazisinin son durumunu yerinde inceledi.

GÜNDEM 12.08.2014 20:37:00 0
Malkara Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

BİR AN ÖNCE FAALİYETE GEÇİLECEK

Arazinin son durumunu inceleyen Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, sokak hayvanlarının korunması ve rahat yaşamalarını sağlamak amacıyla gerekli eksiklikleri belirleyerek, eksikliklerin giderilip sokak hayvanları bakım evinin bir an önce faaliyete geçileceğini belirtti. Yetkililer yaptığı açıklamada, "Malkara’da ihtiyaç halinde olan sokak hayvanları bakım evinin çevresi tel örgülerle çevrilmiş, su hattı getirilmiş ve elektrik hattı getirme çalışmaları ise halen devam etmektedir” dedi.

 

SOKAK HAYVANLARI DAHA SAĞLIK ŞEKİLDE BAKILABİLECEK

25 bin metrekarelik alanda yapılacak olan sokak hayvanları bakım evinin tamamlanmasıyla sokak hayvanları hem belediye tarafından kontrol altında olacak, hem de daha sağlık şekilde bakılabilecek. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden Malkara’da kurulacak olan Hayvan Barınağının fiziki düzenleme ve donanım çalışmalarının 11 Ağustos tarihinde Malkara Belediyesi’nin Veteriner Hekimi kontrolünde başladığı ifade edildi.

 

Haber Merkezi