Kubilay: Çalışmalarınıza destek vereceğiz

Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi'ne ziyarette bulunan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, derneğin engellilerin eğitimi için güzel projelere imza attığını, bu çalışmaları desteklediklerini ve bu

GÜNDEM 12.08.2014 00:18:00 0
Kubilay: Çalışmalarınıza destek vereceğiz

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün saat 15.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’la birlikte Çerkezköy’de faaliyet gösteren Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’ni ziyaret etti.

 

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi Başkan Vekili Adnan Şahin, Kaymakam Metin Kubilay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı dernek girişinde karşıladı. Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi olarak engelli kardeşlerimizin en yoğun olduğu yer olan Çerkezköy’de faaliyetimizi sürdürüyoruz. 3 yıl önce faaliyete geçen şubemizde bugüne kadar engelli kardeşlerimizin daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmesi ve daha iyi bir eğitim alması için başlattığımız çalışmalarımız hızla sürüyor. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar kapsamında tüm kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyarak bize destek vermesini istiyoruz. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’müzün engelli kardeşlerimizin eğitimlerine verdiği destekler için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

 

GÜZEL PROJELERE İMZA ATIYORSUNUZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Beyazay Derneği’nin engelliler için yapmış olduğu eğitim çalışmalarında güzel işlere imza attığını ve kendilerini desteklediklerini belirtti. Kaymakam Kubilay, “Geçen hafta Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile birlikte kaymakamlığımıza yapmış olduğunuz ziyaretten memnun olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu iade-i ziyaretimin amacı çalışmalarınızı yerinde görmek ve sizlerden bir kez daha çalışmalarınızla ilgili detaylı bilgiler almaktır. Eğitim alanında engelli kardeşlerimiz için güzel projeleri hayata geçirerek hizmet vermenizden son derece memnunuz ve sizleri bu çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BEYAZAY DERNEĞİMİZİN HER TÜRLÜ ÇALIŞMALARINA DESTEK VERECEĞİM

Kaymakam Metin Kubilay, “Beyazay Derneği’nin çalışmalarının iyi yolda olduğunu da belirterek, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Beyazay Derneğimizin yapacağı her türlü çalışmalara destek vereceğim. Özellikle engelli kardeşlerimizin eğitimlerinin karşılanmasında beraber çalışacağız. Yani sizin bu konuda yapacağınız çalışmalarınızda beraber hareket edeceğiz. ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ projenize bizler de katkı vermek istiyoruz. Bu projede olmak istiyoruz. Bugün buraya ziyarete gelme amacım da budur. Bu olumlu havayı engelli kardeşlerimizin eğitimleri için beraber yürütmek istiyoruz. Ayrıca bu projede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüzle birlikte hareket ederek çok daha iyi işlerin yapılacağına inanıyorum” dedi.

 

EĞİTİMDE EYLEM PROJESİ BAŞLATTIK

Şahin ise Beyazay Derneği yönetiminde görev yapan hiçkimsenin ücret almadığını ve özveriyle çalıştığını belirterek, derneğin tamamen devlet destekli olduğunu ifade etti. İlçede eğitimin en üst noktalara çıkması için eğitimde eylem planı projesi başlattıklarını söyleyen Kaymakam Kubilay, “İlçemizde eğitim eylem planı projesi başlattık. Bu Projemizi her okul bünyesinde ayrı ayrı başlatarak uygulamaya koyduk. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak ilçemizde eğitim düzeyinin daha da artması için başlattığımız bu eğitim eylem planı projesi başarılı olmaya başladı. Çerkezköy hızla büyüyen bir yer olduğu için eğitim kalitesinin ve şartlarının da artması için bu konuda büyük bir performans gösteriyoruz. Biz geleceğimiz olan çocuklarımız için çalışıyoruz. Eğitim üzerinde de ciddiyetle duruyor ve hareket ediyoruz. Çocuklarımız bizlere emanet bu nedenle onların çok daha ileri seviyede eğitim almalarını sağlamak bizlerin görevidir. Aynı zamanda bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün eğitimde de en iyi yerlere gelmesi için uğraşıyoruz. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitimi önemsiyoruz. Ayrıca Halk Eğitimi Merkezi eğitimlerini de önemsiyoruz” dedi.

 

TALEBİMİZİ ANKARA’YA İLETTİK

Halk Eğitimi Merkezi’nin artan nüfus yoğunluğuna oranla yetersiz kaldığını ve yeni bir Halk Eğitimi Merkezi binası yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na taleplerini ilettiklerini belirten Kaymakam Metin Kubilay, “İlçemize yeni bir Halk Eğitimi Merkezi binası yapılması için hazırladığımız çalışma projesini Milli Eğitim Bakanlığımıza ilettik. Bakanlığımız talebimizi onayladı. 2015 yılı yatırım programına aldı ve 2015 yılında yer tahsisi yapılan Ambardere Mevkii’nde inşaatına başlanacak. Ayrıca Şubat ayında da ilçemizdeki tüm okulları bünyesinde kapsayacak eğitim kampüsü süreci de başladı. Bu konuda valiliğimiz de bize destek verdi. Destekleri nedeniyle Valimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

EĞİTİMDE EN İLERİ İLÇEYİZ

Çerkezköy’ün eğitimde ileri bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaymakam Kubilay, “Beyazay Derneğimizin eğitime katkıları nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu an engelli kardeşlerimiz içinde Çerkezköy’de çok önemli yatırımların olması eğitimin her aşamasında Çerkezköy’ün ileri seviyede olduğunu göstermektedir. Belediyemizin yaptırmış olduğu Engelli Yaşam Evi ve hayırseverlerimizden Müjgan - Serkan Karagöz’ün yaptırmış olduğu Müjgan - Serkan Karagöz Engelli Uygulama Merkezimiz var. Belediyemize ve hayırseverlerimiz Müjgan - Serkan Karagöz’e engelli kardeşlerimizin eğitimine katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu gibi çalışmaları ilçemizde çoğaltacağız. Hepimizin amacı ilçemizde en iyi şekilde çocuklarımızın eğitim almasıdır” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN