Toprak: Çiftçinin zararı düşük gösterildi

Haziran ayında gerçekleşen yağışlardan zarar gören ayçiçeği, buğday ve kanola ekili tarlalarda yapılan zarar tespit çalışmalarında zarar tesbiti yapan komisyonun yüzde 40 yüzde 60 yüzde 80 zarar gÃ

GÜNDEM 11.08.2014 01:35:00 0
Toprak: Çiftçinin zararı düşük gösterildi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yaptığı açıklamada, çiftçilerin Zarar Tespit Komisyonu tarafından mağdur edildiğini öne sürdü.

ZARAR TESPİT KOMİSYONUNUN RAPORU GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Haziran ayı içinde meydana gelen dolu nedeniyle ekili alanlarımızın bir kısmı zarar gördü. Yağış sonrası durumu yerinde inceleyerek hemen ilgili ve yetkili makamlara durumu bildirdik ve acilen bir zarar tesbit komisyonu kurularak zararın tespit edilmesini istedik” ifadelerini kullandı.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ MAĞDUR EDİLMİŞTİR

Toprak, “Zarar tespit komisyonu yaptığı incelemeler sonunda çok zarar göreni de az göreni de ayni ölçüye koyarak tüm zarar gören ekili alanlardaki zararın yüzede 28 olarak tutulduğunu öğrendik. Bu bizi fazlasıyla üzdü. Çünkü her tarlada zararlar çok farklı boyutlardadır. Bu konuda tespitler sağlıklı olmadığı için gerçeği de yansıtmamaktadır ve çiftçilerimiz mağdur edilmiştir. Yetkililerin bu durumu yeniden değerlendirerek mzğdur olan çiftçi kardeşlerimizin mağduriyetini gidermelerini istiyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN