Kaymakam Doğan: Eğitime annelerden başlamalı

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) katkılarıyla kur

EĞİTİM 11.08.2014 00:52:00 0
Kaymakam Doğan: Eğitime annelerden başlamalı

EĞİTİMLERDE SINIR OLMAYACAK

Kaymakam Hulusi Doğan, Aile Destek Merkezi'nin Roman kadınlara ve çocuklara yönelik olarak hizmet vereceğini söyledi. Kurslarda, el sanatları ve mesleki eğitimler ile sağlık konusunda bilgilendirmeler yapılacağını ve katılımcıların meslek edinmesinin sağlanacağını dile getiren Doğan, "Eğitimlerde sınır olmayacak.  Buraya gelen kadınlar bir yandan el becerilerini geliştirecekler diğer yandan da kreşe çocuklarını bırakabilecekler” diye konuştu.

 

ANNEYİ EĞİTİRSEK TOPLUMU DA EĞİTMİŞ OLURUZ

Hem annelerin hem de çocukların bu sayede eğitim alabileceğini dile getiren Hulusi Doğan, “Eğer bir toplumu eğitmek istiyorsak işe anneleri eğiterek başlamalıyız. Eğitimin başlangıcı annedir. Anneyi eğitirsek toplumu da eğitmiş oluruz. İnsanlarımızın her türlü zararlı alışkanlıklarından korunması için annelerin eğitimi önemli" ifadelerini kullandı. Kaymakam Doğan, vakfın mütevelli heyeti üyeleriyle merkezi dolaştı ve kursiyerlerle görüştü.

 

Haber Merkezi