Kurak sebzeler yok satıyor

Malkara'da organik kurak domates lezzetini Malkaralı'lara sunan Senai Çelen, her hafta bahçesinde ürettiği kurak domates, salatalık ve taze fasulyeyi el arabasında satıyor.

GÜNDEM 8.08.2014 19:47:00 0
Kurak sebzeler yok satıyor

BU LEZZETİ BAŞKA YERDE BULMAK MÜMKÜN DEĞİL

Halkı kurak domates, çıtır salatalık ve körpe taze fasulyenin özel lezzetine alıştıran emekli aşçı Senai Çelen, yıllardır bahçesinde ürettiği ve her Çarşamba taze taze toplayarak satışını yaptığı domates, salatalık ve taze fasulyeyi çoğunlukla abonesi olan müşterilerin adresine teslim ettiğini belirterek, üretimini yaptığı sebzelerin lezzetini hiçbir yerde bulmanın mümkün olmadığını söyledi.

 

ÜRÜNLERİMİ BİR DEFA ALAN BENİ SÜREKLİ ARIYOR

Organik sebze üreticisi Çelen, "Emekli olduktan sonra bahçemde organik kurak domatesi üretimi yaparak işe başladım. Bir müddet sonra da domatesle birlikte taze fasulye ve salatalık üretimiyle ürün çeşidini arttırdım. Ürünlerimi bir defa alan beni sürekli arıyor. Özellikle kurak domatesimin lezzetini hiçbir yerde bulmak mümkün değil. Ürettiğim sebzelerin organik tohumları bana ninemden miras kaldı. Her Çarşamba günü dalından topladığım sebzeleri Malkaralı eş dost ve arkadaşların iş yerlerine götürüyorum. Yani çoğunlukla adrese teslim çalışıyorum" dedi.

 

KİMYASAL İÇEREN MADDELER KULLANMIYORUM

Üretimden çok fazla bir kar elde etmediğini de söyleyen Çelen, bu işi çok sevdiğini, hobi için yaptığını ve satışlarının maliyeti kurtarmasının bile kendisine yettiğini belirterek, "Bu işi yapmaktan, üretmekten, üstelik bir katkı maddesi, fenni gübre gibi kimyasal içeren maddeler kullanmadan yapmaktan büyük keyif alıyorum. Hem zevkimi tatmin ediyor, hem bir sürü insanı doğal ve çok özel lezzetlerle buluşturuyorum. Bunun yanında evimin sebze ihtiyacı da çıkıyor" ifadelerini kaydetti.

 

Haber Merkezi