Kaymakam Kubilay'dan bir ilk daha

İlçedeki kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunmaya devam eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, dün saat 15.00'da da 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na ziyaret gerçekleştirerek burada çeşitl

GÜNDEM 7.08.2014 21:12:00 0
Kaymakam Kubilay

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ziyaretinde Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak ve 112 acil servis görevlileri tarafından kapıda karşılandı.

 

KAYMAKAM KUBİLAYI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ KAPIDA KARŞILADI

İlk olarak ambulansların içini inceleyen Kaymakam Kubilay, sağlık görevlilerinden 112 araçları hakkında bilgi aldı. Kubilay, ilçede 112 acil servis istasyonunu ziyaret eden ilk kaymakam olarak bir ilke imza attı. Kaymakam Kubilay, araçların içindeki yaşam çantası, organ nakil çantası, müdahale çantası ve diğer cihazları incelemeyi de ihmal etmedi.

 

GECİKMELER ADRESİN NOKTA OLARAK BELİRTİLMEMESİNDEN KAYNAKLANIYOR

İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, daha önce Sağlık Ocağı olarak kullanılan binanın 2 defa sel felaketine maruz kaldığını belirterek, “112, ilk katı boşaltılan binanın 2’nci katında hizmet veriyor” dedi. Binanın bahçe düzenlemesinin yapılması ve şartların daha da iyileştirilmesi için talimat veren Kaymakam Kubilay, 112 ekiplerinin şehir içi ve çevre ilçelerdeki vakalara kaç dakikada ulaştığı konusunda da detaylı bilgiler aldı. Kapaklı’ya 7 dakikada, Fatih Mahallesi Malkoçoğlu Caddesi’ne 1 dakikada, Devlet Hastanesi’ne 2 dakikada, Veliköy’e 13 dakikada, İstasyon Mahallesi Alper Sokak’a 8 dakikada, Saray’daki bir vakaya da 19 dakikada ulaştıklarını belirten 112 ekipleri, gecikmelerin adresin nokta olarak belirtilmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

 

1’İ MOBİL OLMAK ÜZERE 3 İSTASYON HİZMET VERİYOR

Ambulansların tümünü incelediğini belirten Kaymakam Kubilay, “Hepsi yeni ve tam donanımlı. Eksiksiz olduklarını gördük” dedi. Ambulanslardan 1 nolu istasyonun ve 3 nolu istasyonun sabit, 2 nolu istasyonun ise 08.00-17.00 saatleri arasında Kapaklı’da mobil olarak hizmet verdiğini söyleyen Kubilay “Burası daha önce 2 defa sele maruz kalmış. O nedenle alt kat boşaltılmış. Şartların düzeltilmesi için talimat verdik. Gerek buranın daha iyi duruma gelmesi, gerek tabela eksikliğinin giderilmesi için ilçe sağlık müdürümüz çalışma yapacak” diye kon uştu. 

 

SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM

En önemli konunun insan sağlığı olduğuna vurgu yapan Kaymakam Metin Kubilay, “112 ekiplerimiz can kurtarmak için dakikalarla yarışıyor. Fedakarca çalışıyorlar. İlçedeki sağlık hizmetlerini yakından inceledik. Ay sonuna doğru devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatını da inceleyeceğiz. 112 ekiplerinin çalışma ortamını görmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Sizlerin arkanızdayız, her zaman destekçiniziz. Çerkezköy’de bir yıldır görev yapıyorum. Sizinle ilgili hiç olumsuz bir durum intikal etmedi. Hep olumlu şeyler duydum. Kapaklı ve Saray’a kadar gidiyorsunuz. Geniş bir sorumluluk sahanız var. Sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERSİZ DENETİMLER DE YAPACAĞIZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Fiziksel şartları daha iyi yerlere getirmek için destek olacağız. Çerkezköy hızla büyüyen bir ilçedir. Sağlıkta iyi durumdayız. Ama daha iyi yerlere gelmek için gayret edeceğiz. Çerkezköy’ün sağlık konusunda Trakya’da ve Türkiye’de söz sahibi olmasını istiyoruz. Amacımız sağlık hizmetlerini bir adım daha ileri taşımak, daha iyiye ulaşmaktır.  112 personelleri ile gurur duydum. Zaman zaman habersiz denetimler de yapacağız. Bu denetimlerimiz sağlıkta daha ileri gitmek için olacak. Denetimlerimiz devam edecek ama sizin çalışmalarınızı da göz ardı etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

113 bin nüfuslu Çerkezköy ile çevre il ve ilçelerle birlikte yaklaşık 250-300 bin kişiye sağlık hizmeti verildiğinin altını çizen kaymakam Kubilay, “Sağlıkta çok iyi durumdayız. Bunda kamunun yanı sıra özel sağlık kuruluşlarının da katkısı var. Sağlık denince akla Çerkezköy gelsin istiyoruz. İlçemizin stratejik olarak iyi bir yerde olduğunu biliyoruz. İleride burada sağlık turizmi de başlayacaktır. Bunun ülkemiz ekonomisine de katkısı olacaktır. Bu kapsamda tüm girişimcileri Çerkezköy’e yatırım yapmaya davet ediyoruz. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

112’Yİ BOŞ YERE MEŞGUL ETMEYİN

İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak personel havuzuna sahip olduklarını belirten Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, “Araçlarda görev yapan personellerimiz zaman zaman değiştiriliyor. Her ambulansta 3 personelimiz görev yapıyor. 112 ekiplerimiz zaman zaman asılsız ihbarlar da alıyor. Bu kapsamda vatandaşlarımızın 112’yi boş yere meşgul etmemesini istiyoruz” dedi. Ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu personelleri ile bol bol sohbet etti.

 

Haber / Seyit SÜREN