İşçi direnişine Bozkurt desteği

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erdem Karakoç, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Deva İlaç Fabrikası önünde, sendikalaşmak istedikleri için işten ç?

SİYASET 6.08.2014 21:21:00 0
İşçi direnişine Bozkurt desteği

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Deva İlaç Fabrikası önünde, sendikalaşmak istedikleri için işten çıkarıldıklarını iddia eden işçilere bir destek de Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erdem Karakoç’tan geldi.

 

650’YE YAKIN İŞÇİNİN SENDİKALI OLMASI GEREKİYOR

MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç’un 37 gündür Deva İlaç Fabrikası önünde direnişte bulunan Petrol-İş Sendikası üyesi işçilere destek amaçlı yaptığı ziyarette MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve bir grup partili de hazır bulundu. Deva Holding’in yabancı sermayeli bir kuruluş olduğunu ve 56 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiğini belirten Petrol-İş Sendikası Üyesi işçiler, “Fabrikanın toplam bin 635 çalışanı var. Buraya sendika gelebilmesi için 650’ye yakın işçinin sendika üyesi olması gerekiyor. Şu anda sayımız 400 civarındadır” ifadelerini kullandı.

 

VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Aralık 2010 tarihine kadar fabrika yönetiminin işçilerle toplu sözleşmeler imzaladığını anımsatan işçiler, “Sonrasında fabrika yönetimi her bir işçi ile bireysel sözleşmeler imzaladı. Bu kapsamda verdiği birçok vaadi ise yerine getirmedi. İşçi kardeşlerimiz burada sabah 08.00’den gece 00.00’a kadar asgari ücretten biraz fazla bir ücretle çalıştırılıyor. Son 12 yıldır çalışanlar üzerinde büyük bir baskı var. Ülkemizde 12 milyondan fazla işçi olmasına rağmen özel sektördeki sendikalı işçi sayısı ise yalnızca 300 bin civarındadır. Petrol-İş Sendikası olarak tüm işçilerin sendikalı olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.  

 

ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLACAĞIZ

Merhum Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun “İnsanlar bilgi sahibi olmadan fikir saihibi oluyor” sözüne vurgu yaparak konuşmasına başlayan MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç ise, “Biz öncelikle sizlerin yanına gelip giderek konu hakkında bilgi sahibi olacağız. Sonraki süreçte de bizler de sizler gibi buradaki hak arayışının başarıya ulaşabilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

GAVURUN EKMEĞİNİ YİYEN, GAVURUN KILICINI ÇALAR

Türk demokrasisinde iki önemli sorun olduğuna dikkat çeken Erdem Karakoç, “Bunlardan birincisi sorumluların hesap vermemesidir. İkincisi ise muhalefetin iktidar kadar güçlü olmamasıdır. Bu nedenle devlet mekanizmaları bir bir felç oluyor. Aynı şekilde işçilerin örgütlenmediği ortamlarda da kokuşmuşluk oluyor. Ne demişler, ‘Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını çalar’. Buradaki işçilerin geleceği neden karartılıyor. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Biz yetkililere bunu, kamuoyu oluşturarak hatırlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

MERMERİ ÇATLATAN SU DAMLASININ ŞİDDETİ DEĞİL, SÜREKLİLİĞİDİR

Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerin direnişte 37’nci günde olduklarını ifade eden MHP MYK Üyesi Karakoç, “Eğer bir yerde direniş varsa biz her zaman çalışanların yanında oluruz. Taşeron diye bir sistem çıkarmışlar. Bu sayede insanların hak arayışlarını da sıfıra indirdiler. Bireysel yapılan sözleşmelerin bir anlamı yoktur. İmam bile namaza durmadan önce cemaate ‘safları sıklaştırın’ diyor. İşçiler de aynı şekilde saflarını sıkı tutmalıdır. Biz sizlerle omuz omuzayız. Unutmayın ki mermeri çatlatan su damlasının şiddeti değil, sürekliliğidir” dedi. İlçe Başkanı Koray Önsel’den iki günde bir direniş çadırını ziyaret etmesini ve işçilerle çay içip sohbet etmesini isteyen Erdem Karakoç, “Allah çalışmalarınızı boşa çıkarmasın” temennisinde bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ-Gökhan YILMAZ