Akay: Meclisin bir adabı var

Çerkezköy Belediyesi'nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda vatandaşların görmeye alışık olmadığı türden olaylar yaşandı. Uzun zamandır gündemde olan Huzurevi konusunun g?

GÜNDEM 5.08.2014 21:52:00 0
Akay: Meclisin bir adabı var

Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirilen Çerkezköy Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı dün saat 15.00’da başladı.

 

AK PARTİ GRUBU RED OYU VERDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk gündem maddesinde sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespit edilmesi konusu görüşüldü. Konunun komisyona havale edilmesini isteyen AK Partili’ler gündem maddesine red oyu verirken, gündem maddesi oy çokuluğu ile kabul edildi. Toplantı, belediyede dolu bulunan münferit 15 memur kadrosunda derece değişikliği konusu ile devam etti. Konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilip, raporlandıktan sonra mecliste görüşülmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip’in talebi uygun görülmezken, gündem maddesi oy çokluğu ile karara bağlandı. Toplantıda daha sonra Zabıta Müdürlüğü’nün Grup Merkezi Belediye ve Ölçüler Ayar Memurluğu hakkındaki yazısı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

ARAÇLAR ARTIK 3 YILLIĞINA KİRALANACAK

 

Toplantı, Çok Amaçlı Mahalle Evleri Kuruluş, Görev, Çalışma Yönetmeliği’nin tanzim edilmesine ilişkin gündem amddesi ile devam etti. Gündem maddesinin İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nün taşıt ihtiyacı ile ilgili yazısı görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi’nde 20’ye yakın kiralık araç olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Araçlar 1 yıllığına kiralanıyordu. Kiralama süresini 3 yıla çıkararak belediyeye katkı sağlamak için bu gündem maddesini meclise getirdik” dedi. Araçların 3 yıllığına kiralanması AK Parti grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile karara bağlandı.

 

 

HİSSE SATIŞLARI KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

 

Toplantı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Kızılpınar Mahallesi, Veliköy Mahallesi ve Kapaklı’daki Karaağaç Mahallesi’nde Çerkezköy Belediyesi’ne ait bazı hisselerin satışı hakkındaki gündem maddesi ile devam etti. MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı, satılmak istenen hisselerin metrekarelerinin ne kadar olduğunu öğrenmek istediklerini söyledi. Komisyonun gerekli incelemeyi yaparak meclis üyelerini bilgilendireceğini söyleyen Akay, “Hisse satışları önceki yıllarda komisyona havale edilmeden mecliste karara bağlanıyordu. Bundan sonra komisyon gerekli araştırmayı yapacak. Aynı hassasiyeti ben de taşıyorum” açıklamalarında bulundu. Hisse satışları konusu oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.  

 

 

2 BİN 500 METREKARE ALAN MÜFTÜLÜĞE DEVREDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Müftülüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde belediyeye ait 1697 ada 1 nolu parseldeki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alanın cami alanı olarak devredilmesi talebi görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı. Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan plan notu değişiklikleri görüşüldü ve komisyona havale edildi.

 

İNCELEME VE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

 

Toplantıda daha sonra Türk Metal Sendikası’nın Çerkezköy’de bulunan tapunun 36 ada 3 parselini teşkil eden 13 bin 700 metrekarelik yüzölçümlü arsa ile ilgili yazısı görüşüldü. Türk Metal Sendikası’nın dilekçesinin okunmasının ardından MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı söz alarak, bu konunun çeşitli zamanlarda da kamuoyunda gündeme geldiğini belirtti. Sakallı, konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını ve komisyonun çalışmalarının ardından meclisin bilgilendirilmesini talep etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bu meselenin 20 senelik bir mesele olduğunu ifade ederek “Hedefimiz şuanda atıl durumda olan bu binayı Çerkezköy’e kazandırmak” dedi ve konuyla ilgili İnceleme ve Araştırma Komisyonu kurulmasını, komisyonda meclisin tek MHP’li üyesi olan Hasan Sakallı’nın da yer almasını önerdi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip olayın kendi döneminde gerçekleştiğini belirterek, “O zaman ben bağımsız belediye başkanıydım. Mecliste 3 partinin meclis üyeleri vardı. O günün şartlarında tek yumruk olarak oybirliği ile bu kararı aldık” dedi.

 

 

MECLİSE BELİNDE SİLAHLA GİRDİ

 

Resmi Garip’in konuşması sırasında, toplantıyı izleyici olarak takip eden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın Remzi Garip’i susturmak istemesi gerginliğe neden oldu. Çerkezköy Belediye Meclisi’ne yapılan bu tür müdahalelerin kabul edilemez olduğunun altını çizen Vahap Akay, “Bu meclisin bir adabı var. Herkes buna uyacak. Meclise müdahale edemezsiniz” diyerek Murat Koçak’ı sert bir dille uyardı. Murat Koçak’ın Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından sert bir dille uyarılmasının ardından ortam sakinleştirilirken, Remzi Garip de konuşmasına devam etti.  O binada yapılan huzurevinin birkaç yıl işletildiğini söyleyen Garip “2006 yılında ne olduysa sendika fikrini değiştirdi. Bundan önce Ali Ertem döneminde de burası için müracaatlar yapıldı” dedi. Bu konunun Çerkezköy için çok önemli olduğunu ifade eden Garip “O günkü belediye zor şartlarda, arsayı satıp hizmet yapması gerekirken o arsayı sendikaya tahsis etti. İyi de yaptı. Ama 2006’dan sonra sendikanın fikri değişti” dedi. Yapılan görüşmelerin ardından konunun incelenmesi için İnceleme ve Araştırma Komisyonu kurulması oybirliği ile kabul edilirken, komisyona CHP grubundan Nedim Yılancı ve Ali Çalışkan, AK Parti Grubundan Remzi Garip ve Ali Dönmez, MHP Grubundan da Hasan Sakallı’nın seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

TEHDİTLER SAVURDU

 

Akay’ın müdahalesinin ardından kısa süreliğine sakinleşen ortam, toplantı sonrasında belediye koridorlarında yeniden alevlendi. Belediye koridorlarında yüksek sesle konuşan ve belinde silah ile meclis salonuna kadar giren Murat Koçak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve bazı partililer tarafından belediyeden çıkarıldı. Belediye önünde Remzi Garip’i beklemeye başlayan Koçak “Onun kafasını kıracağım” diyerek tehditler savurdu. Bu sırada dışarıda Balkan Türkleri Derneği Başkanı ve AK Partili Meclis Üyesi Turgut İleri’yi gören Koçak, bu kez de Turgut İleri ile tartışmaya başladı. Belediye önünde Remzi Garip’in çıkmasını bekleyen Koçak, daha sonra çevresindekiler tarafından uzaklaştırıldı. Remzi Garip ise yaklaşık 20 dakika sonra beraberindeki AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç ve bazı meclis üyeleri ile birlikte belediyeden ayrıldı.

 

 

KONUYU KAYMAKAMIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ

 

1994 yılında o zamanın parasıyla 1 dolar bile etmeyen göstermelik bedelle arsayı satın alan Türk Metal Sendikası, birkaç yıl binayı huzurevi olarak işletti. Huzurevi yapılması şartıyla sendikaya verilen Huzurevi, bir süre önce sendika tarafından özel bir okula verildi. Konunun kamuoyunda duyulmasının ardından, özel okulun tadilat başlattığı binada tadilat çalışmaları mahkeme kararıyla durduruldu. Çerkezköy Belediyesi firmaya cezai işlem uygularken, bahse konu özel okul yetkilileri tarafından da sendikaya dava açıldı. Meclis toplantısının son gündem maddesinde AK Parti grubu tarafından Kızılpınar’da güvenlik ile ilgili önerge görüşüldü. Kızılpınar’da emniyet açısından sıkıntılar olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Kaymakamımızla o konuyu görüşüyoruz. Biz de aynı hassasiyeti gösteriyoruz” dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN