Cumhuriyetin adayı yok

İşçi Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada "Tayyip Erdoğan'a ve Selahattin Demirtaş'a oy yok" ifadeleri kul

SİYASET 5.08.2014 21:34:00 0
Cumhuriyetin adayı yok

SEÇİM, 3 TEMMUZ GÜNÜ TAMAMLANDI

 

İşçi Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, “Bölücülüğe oy yok. Bütün adaylar ‘açılım’ denen ABD güdümündeki bölünme planını savunuyor. Ancak Türkiye halkının önündeki Millî Hükümet mücadelesine karşı aynı konumda değiller. Tayyip Erdoğan, Cumhuriyeti yıkan iktidarın başındadır ve Millî Hükümet mücadelesinin esas hedefidir. CHP ve MHP yönetimleri, gösterdikleri çatı adayıyla Tayyip Erdoğan’ın Çankaya yoluna kırmızı halı sermişlerdir. Seçim, 3 Temmuz günü tamamlandı. Tayyip Erdoğan’ın ‘Sıcak Para Ekonomisi’nin sonu göründü. Bölgemizde ‘Kürdistan’ adı altında ikinci bir İsrail kurma girişimi bozguna uğratıldı. Böylece ‘açılım’ dedikleri bölme planı çıkmaza girdi. 2002 yılında bir ABD projesiyle iktidar koltuklarına oturtulan Tayyip Erdoğanların saltanatını yıkma koşulları oluşuyor” denildi.

 

ADAY ÖNERECEK 20 MİLLETVEKİLİ ÇIKMADI

 

İşiçi partisi Tekirdağ İl Başkanlığı açıklamasında Cumhuriyetin adayının olmadığıda ileri sürülerek, “Türkiye, Büyük Çözümün eşiğine gelmiştir. Çankaya’ya tırmansa bile, Tayyip Erdoğan’ı milletimiz oradan kesinlikle indirecektir. Hedefimiz, Milletin Hükümetini kurmaktır. İşçi Partisi göreve hazırdır. pkk’nın adayı var Cumhuriyetin adayı yok. Cumhurbaşkanı seçiminde pkk bölücülüğünün bile adayı var, ancak Milletin ve Cumhuriyetin adayı yok. Bu Meclisin içinden Cumhuriyetimizi ve Vatan bütünlüğümüzü temsil eden bir aday önerecek 20 milletvekili çıkmadı. Halkımız Cumhuriyet devrimini seçme olanağından yoksun bırakıldı. Böylece devrimle kurduğumuz Cumhuriyetimiz Çankaya seçiminin dışına sürüldü. Bu üç aday, Türk halkının önündeki Millî Hükümet mücadelesine karşı aynı konumda değil” ifadelerine yer verildi.

 

ÇATI ADAYI ERDOĞAN’A ÇANKAYA YOLUNU AÇTI

 

 İşçi Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı yazılı açıklamasında Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan’a Çankaya yolunu açtığı iddiasında bulunularak, “Millî Hükümet için mücadelenin ikincil hedefidir. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, muhalefette bile değildir. Atlantik emperyalistlerinin AKP iktidarına verdiği göreve karşı koyacak yönelişten ve birikimden yoksunudur. Türkiye’mizin devrimci ve emekçi birikimiyle birleşme eğiliminde değildir. CHP ve MHP yönetimleri, gösterdikleri Çatı adayıyla Tayyip Erdoğan’ın Çankaya yoluna kırmızı halı sermişlerdir. Seçim, 3 Temmuz 2014 günü tamamlanmıştır.  Ne var ki Cumhuriyet yıkıcılığı ve bölücülük çıkmazdadır” ifadelerine yer verildi. TÜRKİYE BÜYÜK ÇÖZÜMÜN EŞİĞİNE GELMİŞTİR

 

AÇıklamada, “2002 yılında bir ABD projesiyle iktidar koltuklarına oturtulan Tayyip Erdoğan’ın saltanatını yıkma koşulları oluşmaktadır. Türkiye, büyük çözümün eşiğine gelmiştir. Türkiye’mizi aydınlıklara çıkarmak için, bütün yurttaşlarımızı İşçi Partisi’nde örgütlenmeye ve büyük çözüm için sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Tayyip Erdoğan’a ve Selahattin Demirtaş’a oy yok! Cumhuriyet yıkıcılığına ve bölücülüğe oy yok! Sandığa giden ve gitmeyen, geçersiz veya geçerli oy kullanan bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz. Çankaya’ya tırmansa bile, Recep Tayyip Erdoğan’ı milletimiz oradan kesinlikle indirecektir. Recep Tayyip Erdoğan saltanatını yıkma mücadelesinde birleşelim!” ifadelerine yer verildi.

 

Haber Merkezi