Osmanlı mutfağını Feshane'de tanıtacaklar

Osmanlı mutfağından günümüze yansıyan ve Edirne'nin tarihi lezzetlerine liderlik yapan tava ciğeri ve badem ezmesi, İstanbul Feshane'de 7-10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Rumeli Günleriâ€??

GÜNDEM 5.08.2014 21:30:00 0
Osmanlı mutfağını Feshane

FESTİVALDE YER ALACAĞIZ

 

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Türkiye’nin en büyük tanıtım organizasyonlarından olan Rumeli Günleri’nde tarihi lezzetleri tanıtacaklarını söyledi. Dinar, “Edirne'nin meşhur lezzetleri olan tava ciğer, kallavi ve kavala gibi özgün tatlarıyla Feshane'de dünyanın ve kendi yöremizin en büyük organizasyonlarından bir tanesine katılacağız. Rumeli Vakfı'nın Feshane'de düzenlediği festivalde yer alacağız” dedi.

 

2 MİLYON KİŞİ LEZZETLERİMİZİ TADACAK

 

Edirne'nin tava ciğerinin taçlandığını söyleyen Bahri Dinar, “Yavaş yavaş dünyanın her yerinde tanıtıyoruz ve Edirne'nin efsaneleri Feshane'de diyeceğiz. Ben ciğerle tuzlandıracağım, Arslanzade Arif Meriç ise Rumelili kardeşlerimizi ve misafirleri tatlılarıyla tatlandıracak. Bu yıl 2 milyon kişinin gelmesi bekleniyor. Biz Edirneliler cömert milletiz. Eğer oraya 2 milyon kişi gelecekse bizim götüreceğimiz lezzetleri tadacaklar. Kemal Usta burada ciğeri doğrayacak, biz de isteteceğiz. Bir kamyon da olabilir. Bu işe girdiyseniz rakam yok. Ağanın eli tutulmaz, vereceksiniz. Ayrıca sürprizlerimiz de olacak" ifadelerini kullandı.

 

PARA PUL İSTEMİYORUZ

 

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği İkinci Başkanı Arif Meriç ise, Feshane Şenlikleri'ne Edirne’nin lezzetleri olan kallavi, kavala ve badem ezmesini götüreceklerini söyledi. Meriç, "Birer, ikişer ton götüreceğiz. Tadımızı, lezzetimizi dünya tanıyor ama İstanbulda'da bu tadı Feshane aracılığıyla duyurmak istiyoruz. Çünkü biz tarihi ürünlerle geliyoruz. İşin güzel tarafı köklerimiz Rumeli'den geldiğinden Rumeli’nin lezzeti Osmanlı’nın lezzetiyle Feshane'ye gidiyoruz. Bir tarafta Edirne ciğeri, bir tarafta badem ezmesi, bir tarafta 40 çeşit baharattan tarihi devai miskimiz var. Hiçbir yerde olmayan lezzeti götüreceğiz. Para pul da istemiyoruz. Tatmak için ikramlarımız olacak" açıklamalarında bulundu.

 

Haber Merkezi