Öztrak: Sandıklara sahip çıkın

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında önceki gün saat 16.00'da partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Pa

SİYASET 3.08.2014 23:53:00 0
Öztrak: Sandıklara sahip çıkın

Ramazan Bayramı sonrasında Çerkezköy’ü ilk kez ziyaret ettiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Ramazan Bayramı’nda birkaç ilçemize ziyaret gerçekleştirdim. Fakat Çerkezköy’e uğrayamamıştım. Bu vesile ile tüm Çerkezköylü’lerin bayramını kutluyorum” dedi.

 

İKİ TEMEL AKIM VAR

 

Ortadoğu ve Kafkaslarda bulunan ülkeler arasında Ramazan Bayramı’nın huzur içinde kutlandığı ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztak, “Bunu hiç şüphesiz Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyetin değerlerine, milletin iradesinin yansıdığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne borçluyuz” dedi. Türkiye’de seçime girerken tabloya bakıldığında iki temel akımın görülebileceğini kaydeden Öztrak, “Birincisi ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra başkanlık sistemini getireceğim. Parlementer demokrasiyi bitireceğim’ diyen bir aday var. Diğer tarafta ise muhalefetin birleşip kendisi aday gösterilen bir aday var. Bu partilerin bir özelliği var. Atatürk Mareşal Çakmak çizgisinden, Atatürk Menderes çizgisinden, Atatürk İsmetpaşa çizgisinden geliyorlar” dedi.

 

GERÇEKLERİ GÖRMEK LAZIM

 

Muhalefet partilerinin şimdiye kadar rekabet içinde olduklarını kaydeden Öztrak, “Şimdi ise bu rekabeti bir yana bırakıp bir araya geldiler. Gazi Meclisi’nin içinde yer aldığı parlamenter rejimi korumak ve kollamak için ortak bir aday çıkardılar. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemek, kaosa götürmek, kutuplaştırmak isteyen 12 yıllık statüko bir otoyolda ilerliyor. Bu milletin o otoyoldan çıkması için, demokrasiye yeniden kavuşması için son çıkışa gelindi. Muhalefet partilerinin milletin önüne getirdiği çözüm projesi budur. Türkiye’de Türk Milleti’nin bu gerçekleri görmesi lazım” dedi.

 

DEĞİŞTİRMEDİĞİN YER KALMADI

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çaresizce Cumhurbaşkanı olmak için uğraştığını dile getiren Faik Öztrak, “Yeni Türkiye’den bahsediyorsun. Değiştirmediğin yer kalmamıştı. Biz bundan memnun değiliz. Bu ülkede nüfusun yüzde 40’ı masasına iki günde et yemeği koyamıyor. Üstünü başını değiştiremiyor. Borca batmış vaziyetteler. Zorla madenlere indiriliyor ve o vatandaşlarımız şehit oluyor. 301 maden şehidi var. Statükonun adayı 50 yıllık sağlık sistemini nasıl düzelttiklerinden bahsediyor. Bunların hesabını ver. Neden güvenlik önlemi almadın. Fıtratında yok. Dünyanın her yerinde maden kazalarını sıfıra indiren sistemler var” dedi.

 

CİDDİ İDDİALAR VAR Kİ KORKUYORSUNUZ

 

Konuşmasına 17 Aralık operasyonları ile devam eden Öztrak, “Kendi aralarında kavga çıktı. Ortaya bir takım iddialar atıldı. O zaman ‘Darbe yapmak isteyenler bu iddiaları ortaya atıyor’dedi ve sonrasında ‘Bu iddialardan aklanmamız gerekiyor’ diye düzeltme yaptı. Fezlekeyi meclise gönderdiler. Gelen fezlekelerin mecliste komisyonda incelenmesi gerekiyordu. Yüce divanda hesap vermeleri gerekiyordu. Aylarca beklendi. Sonunda biz bağırmaya başladık. Komisyon kuruldu. Başkanlarını seçtiler. Başkan seçilen adam ‘fezlekelerin içine endeks koyulmamıştır’ diyip tekrar endeks koyulmasını istedi. Bu fezlekelerin elimize geçmesini engellediler. Vatandaşla paylaşılmasını engellemeye çalışıyorlar. Ciddi iddialar var ki korkuyorsunuz. Korkunca da önce meclisin çalışmasını engellediniz. Gazi meclisini bu korku ile yok etmek istiyorlar. Bunları soruşturan polisleri içeri aldı, yetmedi savcıları oradan oraya sürdü. Bununla ilgili söz söyleyen vatandaşın üzerine gidildi. Korku ile her şeyi ele geçirmek istiyorlar. Bütün gücü eline alacak ama yetmeyecek. Vatandaş ayakkabı kutularını, 50 milyonluk rüşvet kasalarının hesabını soracak. Meclisten sonra muhalefetin üzerine gelip kapatmaya çalışacak. Sonra vatandaşı susturmaya çalışacak” diye konuştu.

 

HER YERDE ADAYIMIZI ANLATIN

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parlementer rejim ile dikdatörlük arasında tercih niteliğinde olacağını söyleyen Öztrak, “Bizim adayımızın monşer olduğunu söyledi. Adam her zaman Türk vatandaşı olarak kaldı. Dilini, dinini, memleketini unutmadı. İsrail yanlısı ve Filistin düşmanı olduğunu söylediler. Kendisi yahudi üstün hizmet madalyası alırken, Türkiye’de Filistin üstün madalyası alan tek Türk Ekmelettin İhsanoğlu’dur. Türkiye’nin önüne cumhuriyet tercihleri çerçevesinde ülkenin önünü açacak bir aday sunduk. Diğer tarafta karanlık ve diktatör olan bir aday var. Millet doğru olanı yapacak. 10 Ağustos’ta seçimlerde sandıklara sahip çıkın. Her yerde adayımızı anlatın. İnsanların doğduğu yerler değil, vatana hangi bağlarla bağlandıkları önemlidir” açıklamalarında bulundu. 

 

BÜYÜK TRAKYA MİTİNGİ YAPACAĞIZ

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türk halkının zulüm döneminden çıkışı olacağını söyleyen Öztrak, “Teşkilatlarımız canla başla çalışıyor. İnanıyorum ki Türkiye demokrasiye, özgürlüğe kavuşacak. Çorlu’da Salı günü büyük Trakya mitingi yapacağız. Bu ülkeyi diktatörlüğe götürenlere yol vermeyeceğiz. Trakya’nın sesini haykıracağız” dedi. “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyenler arasında CHP ilk başlarda yer almadı. Seçimi kazanamama durumunda CHP’de ne tür sıkıntılar baş gösterebilir” sorusuna yanıt veren Öztrak, “Bu seçimi kazanamama durumu yok” dedi.

 

IŞİD’İN HÜKÜMET TARAFINDAN DESTEKLENDİĞİNE DAİR EMARELER VAR

 

Konuşmasının sonunda IŞİD tarafından 55 gündür rehin tutulan vatandaşların durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Faik Öztrak, “Bu rehineler kurtarılmalı. Benim orada tek bir vatandaşım rehin kalmamalı. IŞİD’in hükümet tarafından desteklendiğine dair emareler var. Belli yerlerde yakalanan kamyonlar yakınlığa dair bir şeyi işaret ediyor. Zaten Erdoğan IŞİD’e terör örgütü de diyemedi. Oradaki vatandaşlarımız bir an önce ne yapılıp ne edilip kurtarılmalıdır. Çıkıp 55 gün neden orda tutulduğunun hesabı verilmelidir” dedi. Ziyarette CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye meclis üyeleri, Kayyum Heyeti üyeleri ile partililer de hazır bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ