Din adamları sağlıklı yaşam için yürüdü

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obezite ve fiziksel hareketliliğe dikkat çekmek amacıyla her ayın son Pazar günü farklı temalarla gerçekleştirilen yürüyüşün bu ayki tema

YAŞAM SAĞLIK 3.08.2014 23:33:00 0
Din adamları sağlıklı yaşam için yürüdü

BİRÇOK HASTALIĞA NEDEN OLUYOR

 

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mahmut Akdağ, sağlıklı yaşam yürüyüşleri ile her ay bir tema ile obezite ile mücadele için farkındalık bilinci oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Akdağ, obezitenin neden olduğu sağlık sorunlarına dikkat çekerek, “Ülkemizde de obezite ve sağlıksız beslenme yaygın hale gelmiştir. Obezite kalp ve damar hastalıkları, şeker, tansiyon olmak üzere birçok hastalığa sebep olmaktadır” dedi.

 

HERKESİ SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞIRIYORUZ

 

Akdağ, “Yürüyüşümüzün bu ayki teması Ramazan Ayı’nı geçirmemiz sebebiyle din adamları ve cami cemaati sağlık için yürüyor olarak belirlendi. Daha önce sağlık personeli, sevdiklerimiz ve ailemiz, belediye personeli sağlık için yürüyor temaları ile sağlıklı yaşam yürüyüşleri gerçekleştirdik. Her kesimden vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam için yürüyüş yapmaya ve obezite ile mücadele etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

 

Haber Merkezi