Gölette kaybolan gencin cansız bedeni bir hafta sonra bulundu

Edirne'nin Meriç ilçesinde Ramazan Bayram'ın 1'inci günü serinlemek için girdiği sulama göletinde kaybolan genç, yedi gündür yapılan aramalar sonucunda bir çoban tarafından bulundu. Kaybolan g

YAŞAM SAĞLIK 3.08.2014 23:16:00 0
Gölette kaybolan gencin cansız bedeni bir hafta sonra bulundu

AFAD EKİPLERİ, ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

Meriç’in Subaşı Beldesi’nde Ramazan Bayramının 1’inci günü altı arkadaş alkol aldıktan sonra serinlemek için Subaşı göletine giderek yüzmeye başladılar. Gölette yüzdükten sonra beş arkadaş kıyıya çıkarak kurulanmaya başladı. İlerleyen saatlerde arkadaşları Kamuran Dilmaç’ın ( 35) göletten çıkmadığını gören arkadaşları durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ve Edirne AFAD ekipleri, arama çalışmaları başlattı. Bayramın 1’inci günü yapılan çalışmalara havanın kararmasıyla ara verildi. Arama çalışmalarının yedinci gününde Tekirdağ Deniz Polis’inden ekip istenilerek gölette tekrar arama çalışmaları yapıldı. Saatlerce süren arama çalışmalarına rağmen Kamuran Dilmaç, bulunamadı. Köy halkı kendi tekneleriyle gölet etrafına balık ağası atarak arama çalışmaları başlattı.

GERİYE BAYRAMDA ÇEKİLDİĞİ FOTOĞRAFI KALDI

Subaşı Belediye Başkanı Hasan Çatalkaya, “Gençler alkol aldıktan sonra gölete serinlemeye gelmişler. Gölete çok aşırı alkollüyken girmişler. Bayramın 1’inci gününden beri gölette arama çalışmalarımız devam ediyor. Bugünde Tekirdağ Deniz Polis’inden ekip isteyerek gölette arama yaptık ama kaybolan genci bulamadık” dedi.

CESEDİ ÇOBAN BULDU

Gölette kaybolan Kamuran Dilmaç’ın kardeşi Ayhan Dilmaç ise, “Bayramın 1’inci günü beraber alkol aldık. Kardeşim daha sonra arkadaşlarıyla beraber gölete yüzmeye gelmişler. Bayramın 1’inci gününden beri kardeşimden haber alamıyoruz. Bayramı şeker tadında değil de feryatlar içersinde geçirdik. Şimdi kardeşimden geriye tek bayramda çekildiği fotoğrafı kaldı” dedi. Bölgede suyun üzerinde bir kişinin durduğunu gören bir çoban hemen jandarmayı aradı. Olay yerine gelen jandarma ve Dilmaç'ın yakınları cesedi teşhis etti. Kamuran Dilmaç'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Haber Merkezi