Akay: Güzel işler yapmak istiyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gerçekleştirdiği basın toplantısında Kızılpınar Futbol Sahası ve İstasyon Mahallesi'ndeki Kapalı Spor Salonu'nun elden geçirilerek halkın hizmetine

GÜNDEM 1.08.2014 18:22:00 0
Akay: Güzel işler yapmak istiyoruz

SAHANIN ÇEVRESİ İÇLER ACISI

İlçede gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dönemin Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından yaptırılan Kızılpınar Futbol Sahası’nın çevresinin içler acısı halde olduğunu belirtti. Sahanın tribün koltuklarının kopmuş halde olduğuna dikkat çeken Vahap Akay, “Depomuzda bulunan koltuklarla tribünleri elden geçireceğiz. Ayrıca saha yanında bulunan binaya da tadilat yapacağız” dedi. Akay, çalışmaların tamamlanmasının ardından sahanın etrafının çevrilerek bir personel görevlendirmesi ile kontrol altına alınacağını kaydetti.

İLK İŞİMİZ SAHAYI KULLANILABİLİR HALE GETİRMEK

Kapaklı Futbol Sahası zeminin de elden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Vahap Akay, “İlçemiz spor kulüpleri bu sahayı da kullanabilecekler. Saha belli bir dönemde kontrolsüz kalmış. Bu nedenle de tahrip olmuş. İlk işimiz sahayı kullanılabilir hale getirmektir. Daha sonra kulüplerimizin talepleri doğrultusunda önümüze bakacağız” dedi.

KARŞILAŞTIĞIM MANZARA İÇİMİ ACITTI

Açıklamalarının devamında İstasyon Mahallesi’nde dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından yaptırılan Kapalı Spor Salonu’na da değinen Başkan Akay, “Burası da yıllardır atıl durumdadır. Kimse bu salona el atmadı. Bu arada karşılaştığım manzara içimi acıttı. Açtığımız yaz okulları kapsamında birçok spor kulubü, okullar ve vatandaşımız spor salonu talebinde bulundu. İlçede faal durumda olan bir spor salonu yok. İlk şiimiz buranın alt katını basan suyu tahliye etmek oldu. Salonla ilgili bazı projeler geliştirdik. Fakat yüksek rakamlardan dolayı vazgeçtik. Spor salonunun dış cephesinde bir sıkıntısı yok. Salonun alt katıyla ilgili yapılacak olan çalışmaların maliyetinin 300-400 bin TL civarında olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

15 DÖNÜMLÜK ALAN VAR

Kapalı Spor Salonu’nu en kısa süre içinde halkın hizmetine sokacaklarını dile getiren Akay, Burada 800 kişilik bir tribün alanı olduğunu tespit ettik. Salonun etrafında belediyeye ait 15 dönümlük ciddi bir alan var. Oraya da otopark yapılmasını planlıyoruz. Daha sonraki süreçte bu alana da Basketbol sahası ve mini bir halı saha gibi açık tesisler yapılabilir. Böylece bu alanlarda da hareketlenme olacağını düşünüyoruz. Amacımız ilçemiz için güzel işler yapmaktır” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı TEDES projesine de değinen Akay, “Büyükşehir ile ortak alanlarımız var. Onlardan gelecek olan yazıyı bekliyoruz. Yazımız geldikten sonra ihale aşamasına geçilecek. İhalenin Ağustos ayı sonunu bulacağını tahmin ediyorum” dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ