Kubilay: TCDD yetkililerini bunalttık

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün saat 12.00'da makamında yaptığı basın açıklamasında tren seferlerinin neden hala başlamadığına açıklık getirdi.

GÜNDEM 1.08.2014 16:16:00 0
Kubilay: TCDD yetkililerini bunalttık

ÜZERİNDE EN ÇOK DURDUĞUMUZ KONULARIN BAŞINDA GELİYOR

Çerkezköy Tren Garı’nın yeniden faaliyete geçmesi için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Kaymakamlık olarak üzerinde en çok durduğumuz konulardan birisi tren seferlerinin yeniden başlamasıdır. İlçe Kaymakamı olarak konuyu yakından takip ediyorum. Konuyla ilgili Eylül 2013 tarihinden beri gerek İl Koordinasyon Toplantıları’nda, gerekse TCDD Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde gerekli tüm takip işlemlerini yaptık. Edindiğimiz tüm bilgileri de basın aracılığı ile kamuyuyla paylaştık” diye konuştu.

HEYELAN NEDENİYLE GECİKME YAŞANDI

Çerkezköy Tren Garı’nın ilçenin geleceği için oldukça önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Kaymakam Metin Kubilay, “Konuyla ilgili daha önce yaptığımız açıklamada, TCDD Bölge Müdürlüğü’nden el edilen bilgiler ışığında tren seferlerinin Haziran 2014 tarihi itibari ile en kötü ihtimalle 1 Ağustos itibariyle başlayacağını belirtmiştik. Fakat olmadı. Tekrar TCDD Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Altyapı işi projelerinin yapılması, platform kesitindeki anlaşmazlık, sözleşme gereği 3 ve 4’üncü şantiyelerin kurulamaması ve heyelanlı bölgede uygulama projesinin henüz tamamlanmamış olması nedeniyle gecikme yaşandığı belirtildi” dedi.

TABİRİ CAİZSE YETKİLİLERİ BUNALTTIK

TCDD Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada altyapı çalışmalarının 25 Ekim tarihine kadar yapılacağının belirtildiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Hemen akabinde tren seferlerimiz başlayacaktır. Biz ilk seferimizi basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Konuyla ilgili TCDD Bölge Müdürlüğü ile sürekli görüşme halinde olduklarının altını çizen Kubilay, “Tabiri caizse adeta TCDD Bölge Müdürlüğü yetkililerini bunalttık. Onlar da artık bu işin bir an önce tamamlanmasını istiyor. Bu kapsamda ilçemiz için büyük öneme sahip olan bu projeye halkımızın da sahip çıkacağından en ufak bir şüphem yok” açıklamalarında bulundu.

Haber / Gökhan YILMAZ