Bu bilmeceyi kim çözecek?

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 27 Temmuz Pazar günü Büyükyoncalı'nın Kapaklı'ya bağlanması ile ilgili gerçekleştirilen referandum hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 1.08.2014 16:02:00 0
Bu bilmeceyi kim çözecek?

TEVECCÜH GÖSTERDİLER

Saray’a bağlı Büyükyoncalı Mahallesi sakinlerine hiçbir şekilde ‘Gelin bize bağlanın’ çağrısında bulunmadıklarının altını çizen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Büyükyoncalı sakinleri teveccüh gösterdiler ve kendi aralarında örgütlendiler. Daha sonra başlattıkları kampanya çerçevesinde 4 bine yakın imza topladılar. İmzalarla birlikte Tekirdağ Valiliği’ne müracaat ettiler ve sonucunda da referandum kararı çıktı” diye konuştu. 

KARAR BÜYÜKŞEHİR’E ONAYA GİDECEK

Yapılan referandumla Büyükyoncalı sakinlerinin özgür iradelerini kullanarak sandıklara gittiğine dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, “Buradaki 7 bin 138 seçmenden 4 bin 938 seçmen oy kullandı. Seçimler sonucunda Büyükyoncalı’da tüm sandıklar açıldı. 3 bin 925 vatandaşımız ‘Evet’ yönünde oy kullanırken, bin 7 vatandaşımız ise ‘Hayır’ yönünde oy kullandı. 16 oy ise geçersiz sayıldı. Bundan sonraki süreçte valilik konuyu Kapaklı Meclisi’ne sunacak. Meclis de Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına olumlu gözle bakarsa karar Büyükşehir Belediyesi’ne onaya gidecek” dedi. 

BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu teveccüh tamamiyle Büyükyoncalı halkımıza aittir. Eğer Kapaklı’ya bağlanmak istiyorlarsa başımızın üstünde yerleri var. Bu doğrultuda bizlere ve ilçemize teveccüh gösteren çok değerli Büyükyoncalı halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, alınan kararın başta Büyükyoncalı ve Kapaklı olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını diyorum” ifadelerini kullandı.

REFERANDUM İPTAL EDİLMELİ

Büyükyoncalı’da referandumun yapılmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği konusunda Tekirdağ Valiliği ya da Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmazken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkili isimlerinden biri toplanan imzaların çoğunun küçük yaştaki çocuklara ait olduğunu, dolayısıyla referandumun iptal etmesi gerektiğini öne sürdü.

Haber / Ahmet KARDEŞ