Sadık Ahmet'i anma programına katıldılar

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile birlikte Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde gerçekleştirilen Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmetâ

GÜNDEM 31.07.2014 17:08:00 0
Sadık Ahmet

“HER ZAMAN HATIRLAYACAĞIZ”

Dr. Sadık Ahmet’in kabri başında gerçekleştirilen anma törenine Türkiye’den Bakan ve Milletvekillerinin yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan’da faaliyet gösteren Derneklerin Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük, Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Batı Trakya’da yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma töreninde konuşma yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Dava adamının, mücadele insanının Dr. Sadık Ahmet’i kabri başında anmak üzere yine toplandık. Bundan tam 19 yıl önce kaybettik Dr. Sadık Ahmet’i; genç yaşta, 48 yaşında şüpheli bir trafik kazasıyla aramızdan ayrıldı. Onu genç bir yaşta kaybetmemize rağmen O, ömrüne o kadar çok şey sığdırdı ki, mücadelesinin kapsamı o kadar çok genişti ki, bugün 19 yıl sonra hem burada Batı Trakya’da, hem de anavatan Türkiye’de onu hatırlıyor ve anıyoruz. Türkiye’den insanlar buraya geliyor. Batı Trakya’nın kentlerinden, köylerinden insanlar özlem ve minnet duygularıyla burada buluşuyor. Aslına bakarsanız her şeyi özetleyen üç kelime var, üç kelimenin altı çizilmesi gerekiyor. Mücadele, kararlılık ve cesaret. Peki halkı için neyin mücadelesi verildi Sadık Ahmet tarafından? Halkı, ne için liderleri olarak kabul etti Sadık Ahmet’i? Onun etrafında neden toplandılar? Ne istiyordu bu insanlar? O kadar basitti ki aslında, tek istedikleri vardı; kendi kimliklerini özgürce kullanabilmeyi istiyorlardı. Kültürlerini, inançlarını özgürce yaşayabilmelerini istiyorlardı. Okullarında okutmak istiyorlardı çocuklarını. “Ben Türküm” diyebilmek istiyorlardı. Herkesin istediği birdi. Mücadelenin ortak amacı buydu, yaktıkları ışık buydu. İşte bu mücadelenin en hararetli anında Sadık Ahmet’i şüpheli bir kazayla kaybettik. Ama unutulmamalı ki burası Trakya toprakları. Bu topraklar bereketli. Bu topraklar Mustafa Kemal’i yetiştiren topraklar, Sadık Ahmet’i yetiştiren topraklar; nice Sadık Ahmet’ler yetiştirecektir bu topraklar. Ve unutulmamalıdır ki bu topraklar vefalı topraklardır. 19 yıl sonra yine Sadık Ahmet’i anıyoruz, yine şükran ve minnet duygularımızla her zaman da hatırlayacağız" dedi. 

 


Haber Merkezi