Albayrak: Yılbaşından sonra koşacağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Bayram ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı Başkanlığını ve köyleri ziyaret etti

GÜNDEM 30.07.2014 18:35:00 0
Albayrak: Yılbaşından sonra koşacağız

 

EMEKLEME DÖNEMİ BİTTİ

Bütün partililerin bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın bütün ilçe ve köylerini gezmeye çalıştık. Herkesin bayramını kutluyorum. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturuşumun 117’inci günüdür. O günden itibaren kolları sıvadık. 8 Nisan’dan itibaren parti rozetini çıkardık. CHP rozetini kalbime koydum. Bu rozet 854 bin 475 Tekirdağlı’nın rozetidir. Biz siyaseti 30 Mart’ta bıraktık. Herkese eşit hizmet için buraya geldik. Projelerimiz hazır. 100 gün boyunca emekleme dönemiydi. Yılbaşına kadar yürüme dönemi, yılbaşından sonra da koşma dönemimiz başlayacak. Biz yılbaşından sonra hizmet vermeye başladığımız zaman 11 ilçe 24 belde 257 köy de hizmetler aynı olacak” dedi.

 

 

BİZE GÜVENİN

Albayrak, “Artık hizmet ağı başladı. Hizmetleriniz devam edecek. Artık her ilçede büyükşehir belediyesinin hizmet binası olacak. Bunu yılbaşına kadar tamamlayacağız. Bize güvenin. Başınız her zaman dik olacak. Beş yıl sonra bütün sistemi oturttuktan sonra herkesin gurur duyacağı bir Tekirdağ oluşturacağız” diye konuştu.

KAPAKLI’NIN BÜYÜKYONCALI NÜFUSUNA İHTİYACI YOK

Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması için yapılan ve ‘evet’ sonucunun çıktığı referandumu da değerlendiren Kadir Albayrak, halkın kararına saygı duyduklarını kaydetti. Albayrak, “Büyükyoncalı’nın nüfusu 9 bin 980, Saray’ın nüfusu 47 bin 170, Kapaklı’nın ise nüfusu  86 bin 950’dir. Saray nüfusu 50 bin sınırına geldi. Büyükyoncalı ayrılmazsa Saray, belediye meclis üyesi sayısını 25 yapacak. Ayrıca 50 bin nüfusu olan ilçenin iller bankasından alacağı para da artacak. Büyükşehir’e göndereceği meclis üyesi üç’ten beşe çıkacak. Kapaklı zaten Büyükyoncalı kadar her yıl göç alıyor. Kapaklı’nın Büyükyoncalı nüfusuna ihtiyacı yok ama Saray’ın var” diye konuştu.

HALKIN İRADESİNE SAYGILIYIZ

Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına karşı olduğunu kaydeden Albayrak, “Her toplantıda ayrılma olayına karşı olduğumu söyledim. Vatandaş yüzde 80 oy kullanmış. Halkın iradesine saygılıyız. Kapaklı Belediye Meclisi’nin nasıl karar vereceğini bilmiyorum. Referandumun ardından seçim kurulu sonuçları Valiliğe gönderecek. Valilik de Kapaklı Belediye Meclisi’ne gönderecek. Meclis de aldığı kararı Büyükşehir Belediyesi’ne gönderecek. Kapaklı Belediyesi kararı onaylarsa karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak” dedi.

UKM KOLAY KURULMUYOR

Kapaklı’da UKM sorununun fazlasıyla bulunduğunu, Kapaklı minibüslerinin Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gidemediğini ve hasta olan vatandaşların hastaneye gitmek için aktarmalı gittiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Albayrak, “UKM kolay kurulmuyor. Büyükşehir’in UKM’nin bünyesinde 25’e yakın üyesi var. Her türlü plakalar, halk otobüsleri, duraklar, deniz otobüsü UKM’den geçecek. UKM toplantısında Kapaklı’nın iki dilekçesinin bayramdan sonra görüşüleceğini düşünüyorum” dedi.

BİN 270 PERSONELİMİZ VAR

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından kapanan belediye ve köylerden gelenlerle birlikte personel sayısının bin 270 olduğunu ifade eden Kadir Albayrak, “Bu personellerden 884’ü Büyükşehir’de, 400’ü ise TESKİ’de çalışıyor. Büyükşehir olarak şemayı oluşturuyoruz. Yılbaşından sonra her şey çok güzel olacak. Şuan personel sıkıntımız bulunmuyor, yapacağımız istişarelerin ardından yılbaşından sonra eksik birimlere personel alabiliriz” dedi.

Haber / Gökhan TEKER