Manikalı'lar "Kapaklı" dedi

Gerek Kapaklı, gerekse Saray halkının heyecanla beklediği Büyükyoncalı referandumu sonucunda halkın yaklaşık yüzde 80'i iradesini Kapaklı'ya bağlanma yönünde kulandı.

GÜNDEM 30.07.2014 18:00:00 0
Manikalı

REFERANDUM KARARI ALINDI

25 yıl önce köy tüzel kişiliğinden Belde Belediyesi statüsüne yükselen ve Büyükşehir Yasası ile birlikte Saray’ın bir mahallesi konumuna dönüştürülen Büyükyoncalı’da, vatandaşlar mahallelerinin Kapaklı’ya bağlanıp bağlamaması konusunda net bir karar alabilmek için sandığa gitti. Yaklaşık 4 bin Büyükyoncalı sakininin Kapaklı’ya bağlanmak için imza toplamalarının ardından referandum kararı alınmıştı. Büyükyoncalı sakinleri 27 Temmuz Pazar günü sandığa giderek Kapaklı’ya mı yoksa Saray’a mı bağlanacakları yönünde iradelerini ortaya koydu.

 

 

4 BİN 938 SEÇMEN SANDIĞA GİTTİ

Yapılan referanduma 7 bin 138 Büyükyoncalılı seçmenden 4 bin 938 seçmen sandığa gitti. Oy verme işlemleri Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi’nde 5, Atatürk Ortaokulu’nda 4, 1 Kasım İlköğretim Okulu’nda 4 ve Yeni Mahalle İlköğretim Okulu’nda 7 olmak üzere toplam 20 sandıkta gerçekleştirildi. Referanduma Hakim Emrah Erdi başkanlık etti. Yapılan seçim sonucunda 3 bin 925 kişi Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması için oy kullandı. Bin 7 kişi ise mahallenin Saray’a bağlı kalması için oy kullanırken 16 oy ise geçersiz sayıldı.

SON SÖZÜ BÜYÜKŞEHİR SÖYLEYECEK

Referandumla ilgili itiraz süresinin dolmasının ardından seçim sonuçları ve tutanaklar Tekirdağ Valiliği’ne sunulacak. Valilik konuyu daha sonra görüşülmek üzere Kapaklı Belediye Meclisi’ne yönlendirecek. Kapaklı meclisinin kabul etmesi halinde son sözü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi söyleyecek. Eğer Büyükşehir de uygun görürse Büyükyoncalı, Kapaklı’ya bağlanacak. Büyükyoncalı’nın da bağlanması halinde Kapkalı, Tekirdağ’ın en büyük ilçelerinden biri haline gelecek.  

Haber / Ahmet KARDEŞ