Sahte paralarla alışveriş yapıp kayıplara karıştılar

Son zamanlarda artan sahte para kullanımı olaylarına bir yenisi de Kapaklı'da eklendi. Marketlere girerek alış veriş yapıp piyasaya sahte para sokan iki şüphelinin son durağı Kapaklı'da faaliyet göst

GÜNDEM 26.07.2014 18:57:00 0
Sahte paralarla alışveriş yapıp kayıplara karıştılar

Kapaklı’da faaliyet gösteren bir markete giren iki şüpheli sahte 200 TL’lerle alışveriş yaptıktan sonra kayıplara karıştı.

2 DAKİKA ARAYLA 2 SAHTE 200 TL

Olay Atatürk Mahallesi’nde faaliyet gösteren SİYMAR Market adlı işyewrinde gerçekleşti. Şüpheliler markete iki dakika arayla girdi. Gayet soğukkanlı bir şekilde alışveriş yapan şüphelilerden biri, bir yandan da kasanın tenhalaşmasını bekledi. Kasada başka müşteri olmadığını gören şüpheli aldığı birkaç parça malla birlikte kasaya yöneldi. Kasiyere sahte 200 TL veren şüpheli para üstünü de alarak marketten ayrıldı.

 

 

PARALARIN SAHTE OLDUĞUNU BANKAYA GİDİNCE ANLADI

Yaklaşık 2 dakika sonra ise ikinci şüpheli kasaya yöneldi. Kasiyerden bir de sigara isteyen pişkin şüpheli verdiği sahte 200 TL’nin para üstünü de alarak kayıplara karıştı. Şahısların hareketlerinden şüphelenen market sahibi, kasiyerden paraları kontrol etmesini istedi. 200 TL’ler paraların gerçekliğinin testinde kullanılan kalemlerle test edildi fakat anlaşılamadı. Bunun üzeirne bankaya giden ve parayı banka yetkililerine gösteren market sahibi, 200 TL’lerin sahte olduğunu öğrenince soluğu Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve en kısa sürede yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ