"Katliamı seyredenleri lanetliyoruz"

Çerkezköy'de önceki gün Cuma Namazı belediye meydanında toplanan Çerkezköy Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in uzun zamandır Filistin'e uyguladığı zulmü protesto etti

GÜNDEM 25.07.2014 19:45:00 0

BASKIDAN KORKAN DEVLET YÖNETİCİLERİ SUSUYOR

Protesto gösterileri sırasında Filistin’le Dayanışma Platformu adına konuşan Türkay Karakaş, İsrail’in katliamlarını lanetlemek için dünyadaki onurlu ve merhametli tüm insanların meydanlara indiğini söyledi. Tüm İslam Alemi’nin Asya’da, Avrupa’da, Afrika’da, Amerika’da hatta İsrail’de dünyanın her köşesinde meydanları doldurduğunu dile getiren Karakaş, “İnsanlık, dünyanın her yerinde bu zulmü lanetliyor. Siyonist baskıdan korkan devlet yöneticileri ise susuyor, veya kırık dökük bir iki beyanatla olayı görmezlikten geliyor. Fakat halklar, mazlumdan yana katı tavrını dünyanın her köşesinde ortaya koymuştur” dedi.

HOMOSEKSÜELLİĞİ NORMALMİŞ GİBİ GÖSTEREN SİYONİZMİ LANETLİYORUZ

İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamı lanetlediklerini belirten Karakaş, “Bu katliamı seyredenleri ve himaye edenleri lanetliyoruz. Her türlü zulmü ve zalimliği lanetliyoruz. Mısır’daki, Suriye’de ki, Arakan’daki, Irak’taki zorba düzenleri lanetliyoruz. Dünyada terörizmi beş kol olarak programlayıp salanları, ihtilallerde kendi zalim kuklalarını milletin başına bela eden malikilerin, esadların, sisilerin, paralelcilerin kuklacıları olan beynelmilel siyonizmi lanetliyoruz. Homoseksüelliği ve her türlü ahlaksızlığı normalmiş gibi göstererek modalaştıran Siyonizmin sinsi metotlarını lanetliyoruz. İslam Alemi’nin kalbine, İngilizler aracılığı ile yerleştirilen Siyonist zalim İsrail devletinin zulümlerini kahrederek lanetliyoruz. Çocukları ve yaşlıları hedef alan bu vahşi katliamı şiddetle kınıyoruz” açıklamalarında bulundu. 

İSRAİL KORKAK BİR DEVLET

Protesto gösterilerine katılan Yazar Abdullah Yıldız ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Filistin’e karşı yapılanları tüm dünya ülkelerinin görmesi, zulmün son bulması gerekmektedir. Gazze biziz, Gazze hepimizin. Gazze’de yaşananlardan dolayı Çerkezköy’de ki vatandaşlarımızın yürekleri yanıyor. Türkiye’de böyle bir durum olsa ilk yüreği yanacak insanlar yine gazzedeki Müslümanlarımız olacaktır. Gazzeliler Filistinliler mescidi Aksa’nın mücahitleridir. Onlar yok edilirse mescidi aksa da düşer. İsrail korkak bir devlettir. Arkasında birileri olmadan böyle saldırıda bulunamaz. 800 kardeşimizi öldüren, 4 bin müslümanı ise yaralayan İsrail 50 asker fire verince yaşadığı korkuyu çok iyi gördünüz. Allah’a dua ederek İsrail ve onun gibi devletlerin mağlup oldukları günü göreceğiz. Gazzeliler ölüyor ama insanlık diriliyor.”

ERTEM DE KATILDI

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen protesto gösterilerinde konuşmaların ardından İmam Hatip Ahmet Bulut tarafından Filistin’li Müslümanlar için dua yaptırıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Filistinle Dayanışma Platformu üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Haber / Gökhan TEKER