Kayyum Heyeti kolları sıvadı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı'nın, geçtiğimiz günlerde görevden alınan CHP Çerkezköy İlçe Teşkilat Yönetimi'nin yerine atadığı Kayyum Heyeti ilk kez basın me

GÜNDEM 25.07.2014 17:46:00 0
Kayyum Heyeti kolları sıvadı

BEŞ KİŞİLİK KAYYUM HEYETİ ATANDI

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilat Binası’nda önceki gün saat 22.30’da bir basın toplantısı düzenleyen Kayyum Heyeti’nde Hasan Demir, Birol Öztürk, Metin Akyıldız, Cevdet Aykaç ve Alişan Tekin yer aldı. Heyet adına konuşan Hasan Demir, partide yeni bir sürecin başladığını kaydetti. Görevden alınan yönetime çalışmalarından dolayı teşekkür eden Demir, “Tüzük gereği beş kişilik Kayyum Heyeti atandı. Perşembe günü itibariyle, görevden alınan yönetimin Kayyum Heyetine görevi devretmesi gerektiği tebliğ edilmişti. Biz de bu görevi 17.30 itibariyle devraldık. İlçe eski Başkanı Saim Özkan, iki yönetim kurulu üyesi ile birlikte tüm demirbaşları ve banka hesaplarını teslim ettiler. Bu süreçte herhangi bir sıkıntı yaşanmadı, bundan sonra da yaşanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

207 DELEGEMİZ VAR

CHP Kayyum Heyeti olarak görevlerinin partiyi bir ay içinde sağlıklı bir şekilde olağanüstü kongreye götürmek olduğunu dile getiren Demir, “Tüzük gereği bir ay içinde Olağanüstü Kongre yapılacaktır. 15 gün içinde İlçe Seçim Kurulu’na başvurup, aday adaylarının listelerine göre seçim gerçekleştirilecek. Seçim de mevcut delegelerle yapılacak. 207 delegemiz var. Yeni süreçte tüm üyelere kapılarımız açık. Tüm üyelerimizi kucaklamaya hazırız. Aktif olarak çalışmalara katılmalarını istiyoruz. Bu görevin Kayyum’a hayırlı olmasını diliyorum. Kadın ve gençlik kollarını dinamik yapısını hayata geçirmeye çalışıyoruz ” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Demir, seçim sürecini Kayyum Heyeti olarak yöneteceklerini söyledi. Demir, “Sandık görevlilerimizin isimlerini Seçim Kurulu’na teslim ettik. Bugünden itibaren sahaya inerek çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu. Basın mensuplarının, MHP ile ortak çalışmalarının olup olmayacağı sorusunu da açıklık getiren Hasan Demir, “seçim sürecinde MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ile sürekli olarak dirsek temasında olacağız ve gerekli çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz ” açıklamalarında bulundu.

CHP İLE YAKINDAN UZAKTAN ALAKALARI YOK

Cumhurbaşkanı Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı ‘Trakya Atatürkçü Demokratlar Platformunun’ adlı bir grup tarafından afiş dağıtılarak vatandaşların aklının bulandırıldığını söyleyen Hasan Demir, “Bu platform Atatürkçü olduğunu iddia ediyor. Atatürkçülük ile alakası bile olmayan bir grubun CHP’ye ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı yaptığı provokasyon anlaşılır gibi değil. Cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler bu ülkenin geleceğinin hesabını yaparlar. Gelecek ile doğru şeylerin altına imzalarını atarlar. Dedikodu yada ortamı karıştıracak davranışta bulunmazlar. Cumhuriyet Halk Partisi ile bu kişilerin yakından uzaktan alakası yoktur. Bu kişileri kınıyoruz ve onları tespit etmiş değiliz. Birimler uyarılmıştır ve emniyete suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz” dedi.

Haber / Gülay Yiğit SEZEN