Hanımağa'dan Kızılay'a milyonluk bağış

Edirne'nin Havsa ilçesinde yaşayan ve bölgede Hanımağa olarak anılan 74 yaşındaki Meryem Hadımlı, 2.5 milyon TL'lik mal varlığını Kızılay'a bağışladı. Havsa ilçesinde bulu

GÜNDEM 25.07.2014 17:45:00 0
Hanımağa

"KIZILAY SAYESİNDE HERKES BENİM EVLADIM"

Akrabalarının maddi durumu iyi olmasından dolayı kendisini sevdiğini düşünen Hadımlı, çocuğu olmadığı için mal varlığını Kızılay'a bağışladı. 176 dönüm arazi, bin 976 metrekare arsa üzerine kurulu mevcut binasını, şehir merkezinde bulunan 3 katlı binasını Kızılay’a bağışlayan Hadımlı, Kızılay tarafından davet edildiği iftarda madalya aldı. Meryem Hadımlı, ömrü boyunca çocuk sahibi olamadığını ve Kızılay’ın Havsa Şubesi’ne giderek mal varlığının tamamını bağışlamak istediğini anlatarak, "Evladım yok ama Kızılay sayesinde herkes benim evladım gibi oldu. Şimdi çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

 

"AKRABALARIM MANEVİ DESTEK OLMADI"

Mal varlığının büyük bir bölümünü Kızılay’a bağışlama kararını nasıl aldığını anlatan Meryem Hadımlı, şunları söyledi: "Akrabalarımdan, miras düşecekler olsun, düşmeyecekler olsun, hepsi benden bir menfaat bekledi. Ama ben daha önce akrabalarıma hiç kötü davranmadım. Son zamanlarımda iyice anladım ki beni sadece maddi durumumdan ötürü seviyorlar. Baktım hepsi benden birer parça bir şey istemek taraftarı. Ancak üzüntü, sıkıntı zamanlarımda bana hiç destek olmadılar. Ben maddi olarak destek istemedim ama manevi desteğe ihtiyacım çoktu. Akrabalarım hiç manevi destek olmadı. Bunu yapmayınca bende düşündüm, en iyi rahatlığı, huzuru bulabileceğim Kızılay’ı seçtim. Kızılay’a teşebbüs ettim. Allah razı olsun. Çok mutluyum. Çok iyiyim. Üzüntüm hiç yok. Allah’a güveniyorum. Kızılay’a da güveniyorum"

 

"KIZILAY MADALYASINI KALBİMİN ÜSTÜNDE TAŞIYORUM"

Beş kez umreye gittiğini ve bu sene hac vazifesini yerine getirdiğini belirten Hadımlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen cumartesi İstanbul’a gittim. Kızılay tarafından iftara davet edildim. Bu davette bana bağışımdan dolayı göğsümdeki Kızılay madalyasını takıp teşekkür belgesini verdiler."  Kızılay Havsa Şubesi Başkanı Ahmet Yavaşça da Hanımağa’nın kendilerine maddi değeri toplam 2 milyon TL’yi geçen bir bağış yaptığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Meryem hanım, 176 dönüm arazi, 1976 metrekare arsa üzerine kurulu mevcut binasını, şehir merkezinde bulunan 3 katlı binasını Kızılay’a bağışladı. Allah ondan razı olsun. Kızılay olarak bundan sonra ablamızın her türlü ihtiyacıyla ilgileneceğiz. Kızılay ile yaptığı belli bir sözleşme var bunları yerine getireceğiz. Yaptığı bağıştan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki bu bağış diğer vatandaşlarımıza da örnek olur." Dedi.

Haber Merkezi