Mandalı: Elimizde sihirli değnek yok

Cumhuriyet Halk Partisi Kapkalı İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün Recep Güven Parkı'nda verilen iftar yemeği, Kapaklı halkından büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 25.07.2014 16:14:00 0
Mandalı: Elimizde sihirli değnek yok

KATILIM YOĞUN OLDU

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından önceki akşam Recep Güven Parkı'nda düzenlenen iftar yemeğine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Meliha Uğurlu, CHP’li Kapkalı Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz ve çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

MİLLETVEKİLLERİNİN MESAJLARI OKUNDU

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, geleneksel hale getirdikleri iftar programında kendilerini yalnız bırakmayan başta Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Kenan Seçkin’in konuşmasının ardından yoğun programları nedeniyle iftar yemeğine katılamayan CHP’li Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü’nün mesajları, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Sami İkizler tarafından okundu.

HERŞEY VERDİĞİNİZ OYLAR SAYESİNDE

Onbir ayın sultanı Ramazan Ayı dolayısıyla CHP İlçe Yönetimi tarafından düzenlenen iftar programında partililerle ve vatandaşlarla bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Bugün burada bu görselliği sergileyebiliyorsak, bu bizlere verdiğiniz oylar sayesindedir” dedi. Konuşmasına Kapaklı’nın gelişimi hakkında katılımcıları bilgilendirerek dvam eden Mandalı, “Kapaklı nereden nereye geldi. Yıllar önce köy tüzel kişiliğindeyken nüfusumuz 2 bin 500’dü. Rahmetli Kurucu Belediye Başkanımız Recep Güven ‘Ben Kapaklıyı belediye yapacağım’ dedi ve Kapaklı 1986 yılında Belde oldu” dedi. 

BİZİ İÇERDEN SATMAYA ÇALIŞANLAR OLDU

Kapaklı’daki diğer siyasi parti temsilcileri ve STK’ların da desteği ile Kapaklı’nın ilçe olduğunu kaydeden Başkan Mandalı, “Bu süreçte bizi içerden satmaya çalışanlar oldu fakat onlar azınlıkta kaldı. Biz yıllar önce Büyükkarıştıran köyü ile birlikte belde olmuştuk. Bugün Büyükkarıştıran’ın nüfusu 7-8 bin civarındayken, ilçemizin nüfusu ise 100 bini aşmış durumdadır. Bu da Kapaklı’nın ne denli geliştiğinin en önemli göstergesidir” diye konuştu.

‘GELİN BİZE BAĞLANIN’ DEMEDİK

Konuşmasına, 27 Temmuz Pazar günü Saray’a bağlı Büyükyoncalı Mahallesi’nde yapılacak olan referandum konusu ile devam eden Başkan Mandalı, “Biz hiçbir şekilde Büyükyoncalı’ya gidip, onlara ‘Gelin bize bağlanın’ demedik. Kendi içlerinde örgütlendiler ve 3 bin imza topladılar. İmzalarla bize geldiler. Biz de onlara yapabileceğimiz bir şey olmadığını, bu konuda yetkili mercinin Tekirdağ Valiliği olduğunu söyledik. Valiliğe imzalarla müracaat ettiler ve sonucunda referandum kararı çıktı. Bu teveccüh tamamiyle kendilerine aittir. Eğer Kapaklı’ya bağlanmak istiyorlarsa başımızın üstünde yerleri var” dedi.

SİYASETTE KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK

10 Ağustos’ta yapılacak olan yerel seçimlere de değinen Başkan Mandalı, “Bize siyasette kimseyi ötekileştirmedik. Öyle de yolumuza devam ediyoruz. Eğer halk olarak mevcut durumdan memnunsanız, Recep tayyip Erdoğan’a oyunuzu verirseniz. Fakat bizim gibi durumdan gidişattan memnun değilseniz, çatı adayı Ekmeledin İhsanoğlu’na oyunuzu verirsiniz. Kendisi bu göreve layık, çok dolu bir insandır. Atatürk ilke ve inkılapları öncülüğünde bu ülkeye en iyi şekilde sahip çıkacağından şüphemiz yok” dedi.   

BİRAZ SABIRLI OLSUNLAR

Büyükşehir Yasası ile ilçeye bağlanan Karaağaç’ta bazı vatandaşların Kapaklı Belediyesi’ne çeşitli telkinlerde bulunduğunu söyleyen Mandalı, “Onlardan ricamız biraz sabırlı olmalarıdır. Bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Tamam, belki seçimlerde bize oy atmadılar. Fakat biz hiçbir zaman bize oy atmadılar diye insanlar arasında ayrım yapmayız. Benim o insanlar hakkında kötü düşünmem mümkün değildir. Kapaklı’nın her karış toprağına eşit şekilde hizmet gideceğinden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ