Bayram sofralarında yerlerini alacak

Osmanlı Mutfağı'ndan günümüze yansıyan tarihi lezzetler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Edirneli bayanlar tarafından hummalı bir çalışma içerisinde hazırlanmaya devam ediyor.

GÜNDEM 24.07.2014 19:14:00 0
Bayram sofralarında yerlerini alacak

“SUNMAYI HEDEFLİYOR”

Edirne’nin tarihi çarşılarında ve çeşitli satış noktalarında satışa çıkan, badem ezmesi, kavala kurabiyesi, deva-i misk helvası gibi yörenin marka değerini yükselten tarihi lezzetler Edirneli kadınlar tarafından üretim tesislerinde yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Ramazan Bayramı öncesi, talepleri karşılamak için yoğun çalışan tesisler, bayramda da geleneksel lezzetleri bayram soflarına sunmayı hedefliyor.

“SAĞLIKLI VE DOĞAL”

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği ikinci Başkanı Arif Meriç, Ramazan Bayramı’nda, badem ezmesine ve kavala kurabiyesine talebin yoğun olduğunu belirterek, "Bunun sebebi de insanlar artık doğal ve sağlıklı tatlılar tüketmek istiyor. Bundan dolayı bizlere talep var. Badem ezmesinin ve kavala kurabiyesinin içerisinde hiçbir koruyucu madde yok. Ama günümüzde çikolatanın içerisinde birçok katkı maddesi ve glikoz bulunmaktadır. Ancak doğal olan özellikle tarihi lezzetlerden olan badem ezmesi ve kavala kurabiyesi tüketildiği zaman hem sağlıklı hem de doğaldır" dedi. 

Haber Merkezi