Emlakçıların tek derdi ayakçılar

Kapaklı'da faaliyet gösteren emlakçılar, ilçede emlak piyasasına olan talepte durgunluk yaşandığını, bunun sebebinin ise arsa, tarla ve daire fiyatlarındaki yükseliş olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 23.07.2014 17:33:00 0
Emlakçıların tek derdi ayakçılar

EMEK HIRSIZLIĞI YAPYORLAR

Özellikle ilçe olmasının ardından Kapaklı’da arsa, tarla ve daire gibi gayrimenkullerin fiyatlarında inanılmaz bir yükseliş olduğunu belirten Akgül Emlak sahibi Ayhan Akgül, “Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar bir nebze de olsun emlak piyasasına hareketlilik getirdi. Tüm bunlar olurken, Kapaklı’da ‘ayakçı’ diye tabir edilen korsan emlakçı sayısında da müthiş bir artış oldu. Korsan emlakçılar bizim işimizi engelliyor. Bunların ülke ekonomisine de katkıları yok. Vergi vermiyorlar. Adeta emek hırsızlığı yapyorlar” dedi.

BELEDİYENİN YAPTIRIM GÜCÜ YOK

Çerkezköy Belediyesi ya da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün konuyla ilgili bir yaptırım gücü olmadığına dikkat çeken Akgül, “Bu konuyla yalnızca Vergi Dairesi ilgilenebiliyor. Şuan için ilçemizde bir Vergi Dairesi yok. Tek temennimiz en kısa süre içinde Kapaklı’da Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün kurulması ve yalnız emlak sektörü değil tüm sektörlerde gerekli denetim ve yaptırımlşarı gerçekleştirmesidir” ifadelerini kullandı. 

BAKKALI DA EMLAKÇI OLDU, TERZİSİ DE EMLAKÇI OLDU

Kapaklı’da son zamanlarda emlak sektöründe bir hareketlilik olmadığını dile getiren Erdil Emlak sahibi Sercan Erdil ise “Piyasa durgun. Çünkü fiyatlar çok şişti. Tarla satışlarında da 10 dekardan fazlası yasaklandı” dedi. Emlakçıların en büyük sıkıntısının korsan emlakçılar olduğuna dikkat çeken Erdil, “Kapaklı’da haddinden fazla korsan emlakçı var. Önüne gelen emlakçılık yapıyor. Bakkalı da emlakçı oldu, terzisi de emlakçı oldu. Konuyla ilgili tek yetkili kurum Vergi Dairesi’dir. Bu kapsamda Kapaklı Vergi Dairesi’nin en kısa zamanda kurulmasını ve faaliyete geçmesini temenni ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

EMLAKÇILAR BİR KALIBA SIKIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Kapaklı’nın sürekli göç aldığını belirten Kaya Emlak sahibi İrfan Demir, “İlçemizde arsa ve gayrimenkul satışları oldukça hızlandı. Bunun en büyük nedeni Kapaklı’nın Organize Sanayi Bölgesi’ne olan yakınlığıdır. Gayrimenkullerin değeri her geçen artıyor. Bu durum da yatırımcıların iştahını kabartıyor” dedi. Demir, “Emlak sektöründeki en büyük sıkıntı emlakçıların belirli bir kalıbın içine sıkışıp kalmasıdır. Bunun sıkıntısını her platformda yaşıyoruz. Kapaklı’da elit bir işadamı grubu yok. Bu anlamda Çerkezköy Çorlu ve Saray’dan gerideyiz” diye konuştu.

HERKESE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

Açıklamalarının devamında ilçedeki korsan emlakçılık konusunda da değinen İrfan Demir, “Adamın dükkanı yok. Ortalıkta, sokakta gezerken emlakçılık yapmaya çalışıyor. Kirasını veren devlete vergisini veren emlakçılar için bu bir handikaptır. Kapaklı’da Emlakçılar Derneği kuruldu. Fakat bu yeterli değildir. Kapaklı’da öncelikle Vergi Dairesi kurulmalıdır. Kapaklı dendiği zaman akla her sektörden kaliteli işadamları gelmelidir. Kapaklı herşeyi ile ön planda olmalıdır. Hem güvenli bir şehir, hem de düzgün insaların kaliteli yatırımlar yaptığı bir şehir olmalıdır. Bu konuda siyasetçisinden mülki amirlerine işadamlarından esnafına herkese büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi. 

Haber / Gökhan TEKER