Sorunlarımız hala çözümlenmedi

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, yaptığı açıklamada trafik sorunların çözümünün adresinin UKM olduğunu belirtirken,

GÜNDEM 23.07.2014 14:23:00 0
Sorunlarımız hala çözümlenmedi

PLAKA TAHSİSLERİ YAPILMASINA RAĞMEN HAK SAHİPLERİNİN HAKLARI KORUNMUYOR

Aşkın Gündoğdu,2003 yılında personel taşıyıcıları için plaka tahsisleri yapıldığını ancak yapılan plaka tahsisleri ile yine hak sahiplerinin haklarının korunmadığını ileri sürdü. Gündoğdu, “2003 yılında personel taşıyıcıları için ‘S’ plaka, öğrenci taşıyıcıları için ‘J’ plaka , şehir içi taşıyıcıları için ‘M’ plaka tahsis edildi.İlimizde ve ilçelerimizde bu yönde  plaka tahsis edilmesine rağmen kurumlar tarafından hak sahibi olan esnafın hakları korunmamış,hakkı olmayan korsan çalışan araçlara göz yumulmuştur. Halen ilçemizde bir çok korsan çalışan araç var. Hak sahibi olan esnafımızın hak sahibi olmasına rağmen iş yapamaz duruma gelmesi nedeniylede vergilerini ödeyemez duruma gelmiştir. Çünkü yüzde doksan beş servisçi esnafı borç batağında bulunuyor. Nereden ne bulacakta borç ödeyecek.”dedi.

ESNAFIMIZIN SIKINTILARI ÇÖZÜMLENECEKTİ HALA ÇÖZÜMLENECEK

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, servisçilerin sorunlarının çözümlenmesi için ilgili makamlara bir çok dilekçeler verdiklerini ancak halen daha bir ses seda çıkmadığını belirtti. Gündoğdu, “Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak sorunlarımızın çözümlenmesi için ilgili makamlara dilekçeler verdik ve zaman zamanda sözlü olarak söyledik. Bizlere esnafımızın sorunlarının çözümleneceğini belirmelerine rağmen aradan aylar geçti hala çözümlenecek. Henüz hiçbir sıkıntımız çözümlenmedi. Buna rağmen sorunlarımız ve sıkıntılarımızda giderek artmaktadır. İlgili makamlarımızdan isteğimiz bir an önce sorunlarımızın çözümlesinler. Tek isteğimiz bu. Gerçekten bu konuda çok mağduruz”diye konuştu.

UKM SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM ADRESİ GÖSTERİLİYOR

Aşkın Gündoğdu” Sıkıntılarımızla ilgili şoförler odasına verdiğimiz dilekçeler ilçe trafiğe yönlendiriliyor.İlçe Trafik’te haklı olarak UKM’ye yönlendirerek sorunlarımızın çözüm adresinin orası olduğu gösteriyor. Trafikte  bu konuda haklı, çünkü  artık bu işe UKM bakacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza UKM Daire Başkanımıza sesleniyoruz. Yıllarca esnafımızın hep hakları yenildi. Hep mağdur edildi. Taşeron şirketler tarafından esnafımızın hakkı başkasına yedirildi. Bizim hakkımız olduğu halde bizler haklarımızdan yararlandırılmadık ve hak sahibi olmayan korsanlara hakkımız yedirildi.Bizlere yazık değimli?Bayram geldi çoluk çocuğumuza bir şeyler alamamanın üzüntüsü içindeyiz.Bizler ne yer ne içeriz nasıl geçiniriz düşünen var mı? Yok.Artık bu konuda devamlı basına açıklamalarda bulunmaktan bizlerde çok yorulduk. Artık sıkıntılarımız çözümlensin istiyoruz. Yetkili makamlarımızdan tek isteğimiz bu. İnşallah bayram  sonu sıkıntılarımıza bir el atılırda çözüme kavuşur.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN