Vali Yaman basın bayramını kutladı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Türk basınının, tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı, sesi olma özelliklerine sahip olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 23.07.2014 13:47:00 0
Vali Yaman basın bayramını kutladı

“VAZGEÇİLMEZ BİR ÖNEME SAHİPTİR”

Vali Yaman 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, kamuoyunun haber alma hakkına bulunduğu katkıyla, halkın ve devletin çıkarlarını savunan; ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basının, demokrasi için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu söyledi.

“BAŞARILAR DİLEDİ”

Dünyada demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan birisinin de basın olduğunu belirten Vali Yaman, "Asın, kitlelerin kamu yararına etkin bir biçimde katılımının bir aracı, özellikle habercilikte, halkın gerçekleri öğrenme hakkının yerine getirilmesinde temel unsurdur. Basın, yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaş ile Kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" açıklamasında bulundu.

 

Haber Merkezi