"İsrail füzelerini evinizden uzak tutun"

Çerkezköy Cum huriyet Mahallesi'nde yapımı devam eden Forest City konutlarının taşeronluğunu üstlenen üç firma tarafından önceki akşam Tepe Cafe Restaurant'ta iftar programı düzenlendi.

GÜNDEM 23.07.2014 13:36:00 0

KATILIM YOĞUN OLDU

Forest City konutlarının taşeron firmalarından İz Yapı sahibi Yunus Hamarat, Çelik Elektrik sahibi Habip Çelik ve Kısmet Elektrik Tesisat sahibi Mustafa Akkaya’nın ortaklaşa verdiği iftar yemeğine, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Saral Gayrimenkul yetkilileri, Forest City taşeron firma temsilcileri, çok sayıda işadamı ve esnaf aileleri ile birlikte katıldı. 

 

 

ZULME KARŞI SESSİZ KALMAMALIYIZ

Yaklaşık 200 kişinin birlikte oruç açtığı iftar programında yemek duasını Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe yaptırdı. Dua sonrası kısa bir konuşma gerçekleştiren Boztepe, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama dikkat çekerek, “İsrail, Gazze’de masum sivil halkı, çocukları bombalıyor. Onları füzeleriyle vuruyor. Bizler bu zulme karşı sessiz kalmamalıyız. Herkes elinden geleni yapmalıdır” dedi.

 

 

MÜCADELE YALNIZCA SAVAŞ İLE OLMAZ

Zulme karşı mücadelenin yalnızca silahla olmayacağını belirten Seyyid Sinan Boztepe, “Mücadele yalnızca savaş ile olmaz. İsrail mallarını boykot ederek de zulümle mücadele edebilirsiniz. Onun için yemek masalarımızdan, evlerimizden ve çocuklarımızdan İsrail füzelerini uzak tutalım” diyerek, Coca Cola ve Fanta gibi İsrail ürünlerinin boykot edilmesini istedi. Boztepe’nin konuşmasından etkilenen davetlilerin neredeyse hiçbiri iftar boyunca ağızlarına ne Coca Cola ne de Fanta’dan bir yudum dahi sürmedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ