ÇTSO'da 'yöntem' gerginliği

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 22.07.2014 19:03:00 0
ÇTSO

HAZİRAN AYI GELİRİ 665 BİN 982,36 TL

Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde 2014 Yılı Haziran Ayı Gelir-Gider Cetvelleri, Banka Cetveli ve Mizan görüşüldü. Haziran ayı toplam gelirinin 665 bin 982,36 TL olduğu belirtilen toplantıda Gelir Bütçesi’nin şimdiye kadarki gerçekleşme oranının ise yüzde 59,3 olduğu kaydedildi. Haziran Ayı Gelir Bütçesi oybirliği ile kabul edildi.  

 

 

MİZANDA 7 MİLYON 565 BİN 565,30 TL İLE DENKLİK SAĞLANDI

Çerkezköy Ticarete ve Sanayi Odası’nın Haziran Ayı toplam giderinin 197 bin 199,42 TL olduğu ifade edilen Meclis Toplantısı’nda Gider Bütçesi’nin şimdiye kadarki gerçekleşme oranının ise yüzde 37,38 olduğu belirtildi. Odanın mizanında ise 7 milyon 565 bin 565,30 TL ile denklik sağlandığı kaydedildi. İlgili kalemler de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

 

 

KOZUVA İLE YILMAZ ARASINDA GERGİNLİK

Toplantıda Gelir-Gider Cetvelleri, Banka Cetveli ve Mizan’ın görüşülmesi sırasında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz arasında gerginlik yaşandı. ÇTSO Mali İşler Sorumlusu Arzu Salan’ın meclis üyelerine gönderilen ayrıntılı tablo yerine, toplantı için özel hazırladıkları özet tablo üzerinden bilgilendirme yapmasına tepki gösteren Rahmi Yılmaz, “Biz toplantıda neden bu kalemleri bize gönderdiğiniz gibi ayrıntılı bir şekilde ekranımızda göremiyoruz. Bunun için diğer tablo üzerinden bilgilendirme yapın” dedi.

 

 

BİZ ŞEFFAF BİR ODAYIZ

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise önceki yönetim döneminde meclis üyelerine bilgilendirme notu gönderilmediğini anımsatarak, “Hiçbir üyemize bir belge gönderilmiyordu. Hazırlanan kağıtlar toplantı sırasında önlerine konuluyordu. Biz şeffaf bir odayız dedik ve tüm bilgilendirme notlarını meclis üyelerimize toplantıdan birkaç gün önce mail ortamında gönderiyoruz. Böylece hem rahat rahat tabloları inceleyebiliyorlar hem de kimsenin zamanından çalmamış oluyoruz” diye konuştu.

 

 

 

ORTADA BİR YÖNTEM TARTIŞMASI VAR

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Savaş ise “Toplantıya biraz geciktim ve kendimi bir tartışmanın içinde buldum. Anladığım kadarıyla ortada bir yöntem tartışması var. Eğer bugün bu konuya yeterince vakit ayırır ve bir sonuca varırsak, bu tartışmayı bir daha yaşamayız. Karşılıklı konuşmalar, ‘meclis üyeleri arasında bir uyumsuzluk mu var?’ gibi yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Bize düşen bu yanlış anlaşılmalara mahal vermeden meseleleri konuşmaktır” dedi.

 

 

 

TATLI TATLI KONUŞABİLİRİZ

Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, “Bu meseleyi bir sene önce konuşmuştuk ve bugün yine konuşuyoruz. Benim önerim, yönetim, bizlere gönderdiği tablolara ek olarak özet tabloyu da göndersin ve toplantıda bilgilendirme detaylı tablo üzerinden yapılsın. İnanıyorum ki tatlı tatlı konuşup bir sonuca varabiliriz” dedi. Toplantı, TOBB tarafından düzenlenecek olan “Meclis Üyeleri Bilgilendirme Toplantıları” hakkında yapılan bilgilendirme ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ