Sinoplu'lar iftarda buluştu

Kapaklı'da ikamet eden yüzlerce Sinoplu, Kapaklı Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programında oruç açtı.

GÜNDEM 21.07.2014 14:00:00 0
Sinoplu

AYNI SOFRADA İFTAR AÇIYORUZ

 Kapaklı Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından verilen iftar yemeğine Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Sinoplu işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Davetlilerle yakından ilgilenen Dernek Başkanı Şakir Demirel, gerek iftar programına katılarak kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara, gerekse iftar programının düzenlenmesinde emeği geçen Sinoplu işadamlarına teşekkür etti. Ramazan Ayı’nın birilik ve beraberliğin iyice pekiştiği bir ay olduğuna dikkat çeken Demirel, “Ulus olarak birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde, Kapaklılı’lar olarak aynı sofrada iftar açıyoruz. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

 

 

MASUM HALK FİLİSTİN’DE KATLEDİLİYOR

Konuşmasının devamında Filistin’de yaşanan olaylara da değinen Şakir Demirel, “İsrail, tüm dünyanın gözleri önündeFilistin’de adeta soykırım yapıyor. Hiçbir ülke de sesini çıkarıp bu zulme dur diyemiyor. Çocuklar ve masum halk Filistin’de katlediliyor. Tek dileğimiz, akan müslüman kanının durmasıdır. Ülke olarak bize düşen ise ecdadımızın da yaptığı gibi mazlumun yanında yer almaktır” ifadelerini kullandı.

ARANIZDA OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Yüzlerce Sinoplu ile birlikte aynı sofrada oruç açmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kuzulu, “Böylesine güzel bir iftar programında aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan-ı Şerif, Millet olarak iftihar ettiğimiz hasletlerimizin en belirgin şekilde ortaya çıktığı, deyim yerindeyse etin kemiğe büründüğü mübarek bir ayımızdır. Bu vesile ile iftar programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ramazan Ayı’nın da tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haber / Ahmet KILAVUZ