Belediye servisçilerle mahkemelik oldu

Çerkezköy'de Atatürk Viyadüğü'nde bulunan Hız Kesici Uyarıcılarının araçlarının lastiklerine zarar verdiğini öne süren servis şoförleri, belediyenin şikayetlerini dikkate almamasÄ

GÜNDEM 21.07.2014 12:46:00 0
Belediye servisçilerle mahkemelik oldu

DURUMU İDARİ MAHKEME’YE TAŞIDIK

Atatürk Viyadüğü’nde bulunan Hız Kesici Uyarıcılarının araçların lastiklerini kırdığını öne sürerek kaldırılması için Çerkezköy Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini kaydeden Servis Şoförü Hasan İlmez, “Saray Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Gönültaş ile birlikte Hız Kesici Uyarıcılarının viyadükten kaldırılması için Çerkezköy Belediyesi’ne dilekçe ile müracaat ettik. Fakat onlar kaldırmamakta direndi. Biz de durumu İdari Mahkeme’ye taşıdık” dedi.

BUNLAR LASTİKLERE ZARAR VERİYOR

Bunun üzerine İdare Mahkeme’ce görevlendirilerek dün saat 11.00’da Hakim Abdurrahim Ay başkanlığında Çerkezköy’e gelen Bilirkişi heyeti viyadükte incelemelerde bulundu. Hız Kesici Uyarıcılarının araçlarına zarar verdiğini, hatta kazalara dahi sebep olabileceğini söyleyen Hasan İlmez, “Biz hız kesicilere karşı değiliz. Fakat bunlar lastiklere zarar veriyor. Bu plastik malzemeden yapılmış. Zamanla plastik aşınınca geriye yalnızca vidaları kalıyor. Bu da hem lastiklere zarar veriyor hem de kazalara neden olabiliyor” ifadelerini kullandı. 

KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Çerkezköy Belediyesi Temsilcsi olarak incelemelere katılan Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, “Bunlar hız kesici değil. Bunlar yolda hız kesicilerin bulunduğunu göstermek amacıyla uyarıcı olarak yola koyuldu. Üstelik malzeme metalden değil. Plastikten yapılma bir malzemedir. Fakat bazı noktalarda zamanla aşınmalar meydana gelmiş. Biz bunları buraya monte etmeden önce neredeyse her hafta bir kaza meydana geliyordu. Bu sayede bir nebze de olsa kazaların önüne geçildi” dedi. 

KARAR BEKLENİYOR

Çerkezköy’e gelerek Atatürk Viyadüğü’nde bulunan Hız Kesici Uyarıcıları’nı yerinde inceleyen Hakim Abdurrahim Ay başkanlığındaki Bilirkişi heyeti, Çerkezköy Belediyesi Temsilcileri ve Serviş Şoförlerini dinledikten sonra, ilçeden ayrıldı. Taraflar şimdi İdari Mahkeme’nin vereceği kararı bekliyor.

Haber / Gökhan YILMAZ