"Gazze'de çocuklar yetim, anneler ise çaresizdir"

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve bazı vatandaşlar Belediye Meydanı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

GÜNDEM 21.07.2014 12:44:00 0

“KÜFFAR ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN BOMBALIYOR”

Önceki akşam saat 18.00’de gerçekleştirilen programda Gazze ve Filistin başta olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için dua edildi. Programda konuşma gerçekleştirilen

Genç Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın “ Gazze ağlıyor. Ramazan ayındayız. Hani rahmet, mağfiret ayı. Hani paylaşma ayı. Bizler evimizde rahat bir şekilde orucumuzu açıyor, sahura ise davullar eşliğinde kalkıyoruz. Oysa Filistin bombalarla yatıp kalkıyor. Gazze kanayan yaramız. Küffar çoluk çocuk demeden bombalıyor” diye konuştu.

“HAKSIZLIĞA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Akın “ Artık uyanma vakti geldi. Artık cihatsa cihat olmalı. Gazze ağlıyor, ancak İslam alemi uyumaya devam ediyor. Bugün Filistin, yarın Türkiye. Artık Yahudilerin Gazze’den elini çekmesini istiyoruz. Küffar’a destek çıkan oluyor da Gazze’ye neden diye sahip çıkmıyoruz? Gazze’de çocuklar yetim, anneler ise çaresizdir. Uyan kardeşim, kardeşlerin can çekişiyor. Allah Sabri Küffar’ın ordusunu, onlara destek verenleri helak etsin. Zalimin yaptığı yanına kalmayacaktır. Elbet bir gün Allah tarafından bu yapılanların hesabı sorulacaktır. Haksızlığa göz yuman, haksızlığı yapan gibidir. Elhamdülillah biz haksızlığa göz yummayacağız. İnneddine İnnallahil İslam, Allah Nezdinde hak din İslam” dedi.

DUA ETTİLER

Gazze’de zulüm gören Müslümanlara destek olmak için düzenlenen eyleme katılımın az olmasına büyük tepki gösteren Akın “ Bugün tüm Çerkezköy’ün burada olması gerekiyordu. Katılım fazla olmalıydı” dedi. Akın’ın konuşmasının ardından eyleme katılanlar zulüm gören Müslümanlar için dua ettiler.

Haber/ Gökhan YILMAZ