Suriyeli mülteciler iş istiyor

Suriye'de iç savaştan kaçarak Çorlu'ya yerleşen mülteciler iş ve yardım bekliyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağılan Suriyeli mültecilerden 15'i Çorlu'ya geldi.

GÜNDEM 20.07.2014 16:32:00 0
Suriyeli mülteciler iş istiyor

ELBİSELERİMİZİ YIKAYAMIYORUZ

Çorlu’da Merkez Garaj Camii’nde kullanılmayan 2 odada kalan mültecilere Çorlu Belediyesi yiyecek yardımında bulunurken mülteciler diğer ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için perişan halde hayatlarını sürdürüyor. Suriyeli ailelere kapılarını açan Merkez Garaj Camii, mültecilerin konaklama sorunlarını ortadan kaldırırken, 15 kişiden oluşan 3 aile "Çocuklarımızın üzerlerinde giymiş olduğu elbiseleri çamaşır makinemiz olmadığından yıkayamıyoruz. Çocuklarımız günlerdir kirli çamaşırları ile dolaşıyor. Yıkanmayan çamaşırlar yüzünden çocuklarımızın vücutlarında yaralar oluştu, vatandaşlardan çocuklarımızın giymeleri için bizlere temiz elbiseler, çamaşırlar getirmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

İŞ VERSELER ÇALIŞIRIZ

Suriye'deki savaştan da bahseden Suriyeli vatandaşlar, "Savaş bizi doğup büyüdüğümüz yurdumuzdan, toprağımızdan etti. Savaştan önce Suriye'de her şeyimiz vardı, kimseye muhtaç değildik. Fakat savaş bizi şimdi buralara gelmeye zorladı, her şeyimizi orada bıraktık ve buraya geldik. Suriye'de komşularımız gözlerimizin önünde öldürüldü, acımasızca çocukları katlettiler ve halen de katlediyorlar" dedi. İş olsa çalışacaklarını belirten Suriyeli erkekler, "Bizim için kadınların çalışması günahtır o yüzden biz erkekler çalışırız. Bu yüzden Çorlu'da bize iş verseler çalışırız" dediler.

Haber Merkezi