Karslı: Kuran insanlığa son çağrıdır

Kapaklı Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında önceki gün saat 22.00'da Recep Güven Parkı'nda konferans düzenlendi.

GÜNDEM 20.07.2014 16:03:00 0
Karslı: Kuran insanlığa son çağrıdır

PROGRAM KURAN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Ramazan Ayı dolayısıyla düzenlenen konferansa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen,  Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kapaklıspor Başkanı Adem Yavaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. İmam Hatip Yakup Temel’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş konuşma gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü İsa Aktaş konuşmasına, Ramazan programında kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı.

NE OLURSAN OL YİNE GEL

Konferans, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşması ile devam etti. İslam Alemine yakışır bir konferansta bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Mandalı, “Kapaklı gün geçtikçe büyüyor. 1986 yılında belediye olduğumuzda nüfüsumuz 2 bin 500’dü. Kapaklı’nın ilçe olması için herkes uğraş verdi. Allah’a şükürler olsun ki Kapaklı’nın artık müftüsü de var. Bayramdan sonra yeni yapılan binada başta Kaymakamlık olmak üzere diğer müdürlükler de gelecek ve sizlere orada hizmet edecektir” dedi. Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması için 27 Temmuz’da referandum yapacağını kaydeden Mandalı, “Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi ilçemize bağlanmak için referanduma gidecek. Mevlananın ‘Ne olursan ol yine gel’ sözünü hatırlatmak istiyorum” dedi ve konferansın herkes için hayırlo olmasını temenni etti.

KURAN İNSANA NE KAZANDIRIR

Mandalı’nın konuşmasının ardından “Kuran ve bizler” konulu konferansını vermek üzere Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı söz aldı. Kuran’da eksikliklerimizi, göremediklerimizi ve ne yapmamız gerektiğini bilmemiz gerektiğini kaydeden Karslı, “Kuran’da teşhisin iyi yapılması gerekiyor. Tespitleri iyi yapamaz isek sapmalar devam eder. Bu akşam sizlere ‘Kuran insana ne kazandırır’, ‘Kuran ile ilgili ilişkimiz ve olması gerekenleri’ anlatacağım. Rabbi sevmek Kuran’ı sevmektir. Bunları birbirinden ayıramayız” diye konuştu.

KURAN-I KERİM MEDENİYET KİTABIDIR

Kuranın insanları uyarmak için geldiğini kaydeden İbrahim Hilmi Karslı, “Kuran, insanları hayatlarından uyandırmak için geldi. Kuran’ı tam ve doğru bilmemiz gerekiyor. Kuran-ı Kerim medeniyet kitabıdır. Kuran hayat kitabıdır. Kuran’ı iyi anlamamız gerekiyor. Kuran insanı ve toplumları doğrulayandır. Kuran, en faydalı olana götürendir. Medeni toplumu adil, hayırsever, incelik sahibi haline getirmiştir. Kuran’ın insanlık tarihine kazandırdıklarını anlatmak imkansızdır. Onu anlatmaya gücümüz yetmez. İnsanlık Kuran’dan çok istifade etmiştir” diye konuştu.

BUNLARIN DİNLE ALAKASI YOK

İslam dünyasında son dönemlerde yaşanan olaylara dikkat çeken Karslı, “Bu olayları iyi anlamamız lazım. Bu meydana gelen son gelişmeleri bir yere çekmek yanlıştır. Bu olaylar mezhep çatışması olarak lanse ediliyor. Ancak çok farklıdır. Ortadoğu’da siyasi hesaplar var. Ne yazık ki Müslümanlar bu olaylara alet oluyorlar. Şeriat devletinden bahsediliyor. Bunların dinle alakası yok. Dinimiz bu davranışlardan uzaktır. Din şiddetle özdeşleştiriliyor. Bizim tarihimiz medeniyet, hayır, sanat ile doludur. Bugün Afrika’da Türk’lere karşı sevgi vardır. Osmanlı onlara çok iyi davranmıştır. Müslümanlar Türk’lerden büyük beklenti içindedir. Osmanlı adalete dayalı davranışından dolayı mazlumların yanında olduğu için zalimi ürküttüğü için seviliyor. Müslüman tarihinde bilim noktasında çok gelişmeler ortaya koydular. Dün böyle değildik, yarın da böyle olmayacaktır” dedi.

ALLAH’TAN KOPMAK ÜMİTSİZLİKTİR

Kuran’ın insanı bilgiye, akla ve düşünceye davet ettiğini kaydeden Karslı, “Kuran sayfalarını okuyup anlamaya çalışın. Kuran capcanlı önümüzdedir. Yeter ki onun çağrısına kulak verin. Kuran insanlığa yapılan son çağrıdır ve müjdedir. Kuran-ı Kerim insanın ezberini bozması için gelmiştir. Kuran insanın gözünü, ufkunu açmak ister. Kuran önümüzdeki perdeleri kaldırır. Lütfen Kuran çağrısına cevap verin. Kuran-ı Kerim bu hayattaki yoldaşımızı ve dostumuzu belirlememizi ister. Bu dünyada ebedi dosta önem vermemiz gerekiyor. Allah sizin dostunuzdur. Allah sizleri karanlıktan aydınlığa çıkarır. Allah’tan kopmak ümitsizliktir. Allah’tan kopmanın sonu karanlıktır ve ümitsizliğe gitmektir” dedi.

Haber / Gökhan YILMAZ