Lastiklerden bahçe yaptı

Edirne'de bir bayan, içerisini toprak doldurduğu eski otomobil lastiklerinde çiçek ve sebze yetiştiriyor. Kaleiçi Semti Gazipaşa Caddesi'nde yaşayan Fatma Tireli, evinin önünde eski otomobil lastiklerinden muhteşem

GÜNDEM 18.07.2014 17:45:00 0
Lastiklerden bahçe yaptı

“ÇOK SEVİYORUM”

Edirne’de her yerin betonarme olduğunu belirten Fatma Tireli, atılmış durumda bulduğu lastiklerle bahçe yapmayı düşündüğünü ifade ederek, "Güzel bir görüntü olsun diye getirdim ve çiçeklerimi, sebzelerimi ektim. 'Bolca Nine Türbesi'nden getirdiğim gülleri lastiklerin içerisine ektim. Bir lastiğin içerisine de biber ektim" dedi. Her sabah düzenli olarak ev ve iş yerinin önünü, caddenin bir ucundan diğer ucuna süpürdüğünü belirten Tireli, "Caddemizden çöp almak için gelenler. Ablacığım yine bu sabah bize iş bırakmamışsın diyor. Özellikle son yıllarda Kaleiçi Semti betonarme yapılarla doldu. Nereye baksak bina. Ben hem doğayı, hem de hayvanları çok seviyorum. Ev ve iş yerimin önünde de araç lastiklerinin içine domates, biber ve rengarenk çiçekler ektim. Lastiklerin içinde yetiştirmeye çalıştığım çiçek ve sebzelerime her gün su vererek bakımını yapıyorum" ifadelerini kaydetti. 

Fatma Tireli, "Rengarenk ektiğim çiçeklerimi gören komşularım ve müşterilerim, özellikle bahçemde çay, kahve içmek istediklerini söylüyor. Bende misafirlerimi bahçemde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca sokakta doğan, fındık, fıstık ve leblebi ismini verdiğim yavru kedilerim var. Her gün bu yavru kedileri de besliyorum" diye konuştu.

 

Haber Merkezi